Δήλωση Παναγιώτη Κόνσουλα Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Βύρωνα


«Και με την άδεια του ΣτΕ συνεχίζεται η τσιμεντοποίηση του Υμηττού…»

«Στραβά Μάτια» από το ΣτΕ, στο αίτημα για προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για κατασκευή ξενώνων αξιωματικών στην καρδιά του Υμηττού.

Το ΣτΕ έκρινε προς το παρόν μέσα στο στρατόπεδο να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής των ξενώνων και έξωθεν του στρατοπέδου, να υπάρξει ησυχία …για να μην «ξυπνήσουν» τα δένδρα!
Αποτελεί πράγματι έκπληξη, η κρίση του ΣτΕ, η οποία είναι απαράδεκτη και αβάσιμη, αφού δεν προστατεύει άμεσα το πολύτιμο αγαθό που διακυβεύεται και είναι το τελευταίο κομμάτι πρασίνου – περιβάλλοντος, που έχει απομείνει στην Αττική.

Θεωρούμε αναγκαία την άμεση παράσταση του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ και των Δημάρχων-μελών του, μαζί με τους νομικούς συμβούλους του Συνδέσμου, στον Πρόεδρο του Τμήματος του ΣτΕ, για επίσπευση της εκδίκασης της αίτησης αναστολής αλλά και της κατάθεσης νέας αίτησης για προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ζημιά που θα επέλθει ίσως είναι ανεπανόρθωτη για το περιβάλλον του Υμηττού και ενδεχόμενα η κρίση του ΣτΕ θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.
Σε αυτή την περίπτωση, τον λόγο θα έχουν οι πολίτες και οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από τον Υμηττό.

Καλούμε τους πολίτες του Βύρωνα και των όμορων Δήμων, την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, οδός Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα, προκειμένου να επισκεφτούμε τον Πρόεδρο του Τμήματος του ΣτΕ και να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση μας για την συγκεκριμένη απόφαση.
Παναγιώτης Κόνσουλας