Έλλειψη ιατρών στο ΙΚΑ Ρεθύμνου


Γράφει η ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

Σας αποστέλλω σημερινό δημοσίευμα από την ηλεκτρονική σελίδα www.goodnet..gr, σχετικά με την παντελή έλλειψη ιατρών στην υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ Ρεθύμνου και δη παιδιάτρων και την επικείμενη κατάληψη των γραφείων του από τους ασφαλισμένους, την Τρίτη 1-9-2009.
Σας παρακαλώ δε για την ανάρτησή του.


"Σε κατάληψη του ΙΚΑ προχωρούν οι ασφαλισμένοι
29/08/09

«Ραντεβού» έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ δίνουν για την επόμενη Τρίτη οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στο νομό Ρεθύμνου, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους προς τη διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα, για τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, και συμβολική κατάληψη του ΙΚΑ, προκειμένου να φτάσουν στα «αυτιά» της διοίκησης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο νομό.

Να σημειώσουμε δε, πως στα ήδη οξυμένα προβλήματα του ασφαλιστικού φορέα, προστίθεται από την ...........
1η Σεπτεμβρίου και η διακοπή της σύμβασης όλων των γιατρών με το ΙΚΑ, αφού η διοίκηση έχει αποφασίσει να διακόψει τις συμβάσεις με τους γιατρούς που ήταν συμβεβλημένοι με το πρώην ΤΑΞΥ, κάτι που ο Ιατρικός Σύλλογος δεν το δέχεται, εφόσον οι δυο φορείς συνενώθηκαν και έχουν αυξημένες ανάγκες σε ιατρούς.

Στην αναμονή για ραντεβού πάνω από μήνα

Βασικές ελλείψεις σε γιατρούς υπάρχουν στην υγειονομική υπηρεσία του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο, με τους ασφαλισμένους να περιμένουν για να κλείσουν ραντεβού να εξεταστούν, ακόμη και σαράντα μέρες.

Οι ανάγκες των ασφαλισμένων όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο δεν καλύπτονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι υπάρχουν μόνο δυο παιδίατροι και μια οφθαλμίατρος για την εξυπηρέτηση χιλιάδων ασφαλισμένων.

''Την Τρίτη καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νομού να κατέβουν καταρχήν σε μια διαμαρτυρία για την αδιαφορία των κρατικών μηχανισμών και κατ' επέκταση της διοίκησης του ΙΚΑ, η οποία έχει εγκαταλείψει το νομαρχιακό και περιφερειακό τμήμα του νομού, το οποίο δεν έχει τις ειδικότητες γιατρών για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ'', τονίζει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρεθύμνου, Γιώργος Νικολιδάκης.

Στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι ασφαλισμένοι του τέως ΤΑΞY στο νομό Ρεθύμνου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Εφόσον οι γιατροί δεν δέχονται να συνάψουν συμβάσεις με το ΙΚΑ,ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου της πόλης τονίζει πως οι 40.000 περίπου ασφαλισμένοι στο νόμο, θα περιμένουν ακόμα και 100 ημέρες για να κλείσουν ραντεβού.
Θα αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και σύμφωνα με τον ίδιο θα δίνουν ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους για να μπορούν να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Εμείς μένουμε ξεκρέμαστοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απαιτούμε από το κράτος να μας βρει άμεσα λύση διότι έχουμε περάσει μια κακή σεζόν, έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ το καλοκαίρι, είναι μπροστά μας ο ιός της γρίπης και βρισκόμαστε στο δρόμο χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εμείς ωστόσο δεν φταίμε για το κατάντημα των ασφαλειών είτε είναι ΙΚΑ είτε οτιδήποτε άλλο, γιατί εμείς τις εισφορές μας τις καταβάλλουμε κάθε μήνα και είναι αρκετές».


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ