“Προσφυγή στο ΣτΕ Παν.Κόνσουλα, δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης και πολιτών του Βύρωνα, για την παύση οικοδόμησης του ΥΕΘΑ στον Υμηττό”


Με αφορμή τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη και παράνομη πράξη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να τσιμεντοποιεί τον Υμηττό - η οποία καταγγέλθηκε και με εξώδικη διαμαρτυρία του επικεφαλής της παράταξης μας Παναγιώτη Κόνσουλα, την 10η Αυγούστου 2009, προς τον αρμόδιο υπουργό Ε.Μειμαράκη- ο κ. Κόνσουλας, συνοδευόμενος από το νομικό σύμβουλο Λουκά Αποστολίδη αλλά και πολίτες του Βύρωνα, κατέθεσε σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), αίτηση αναστολής των εργασιών της ανέγερσης ξενώνων αξιωματικών στην καρδιά του δάσους αλλά και αίτηση ακύρωσης, για οριστική παύση της οικοδόμησης, κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων και του Δασάρχη Πεντέλης.

Η προσφυγή στο ΣτΕ υπογράφεται:από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας, Αικ. Ζούκα, Δημ. Δάρρα, Στυλ. Διονυσίου, Χαρ. Μαργαρίτη, Αλ. Σωτηρόπουλο, Χρ. Ταμπαξή, Χρ. Χαλικιά, τον επικεφαλής της παράταξης “ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” δημοτικό σύμβουλο Κων.Σταθόπουλο και από τους πολίτες του Βύρωνα, Βασ. Πουλάκη, Ηλ.Παραπονιάρη, Αν.Σφυρρή, Γεωρ.Τσιπά, Θεοδ.Μπαντή, Θεοδ.Κοτσάκο, Δημ. Γιατρά, Ελ.Θειακογιάννη, Αθ. Οικονόμου, Ιωαν.Φραγκιαδάκη, Κων.Στεφανίδη, Αθ.Σφυρρή, Παυλ.Αναστούλη, Χριστ.Χρηστίδου, Βασ.Τσέκου και Κων.Κανδηλιώτη.

Ταυτόχρονα υπεβλήθη αίτημα για εκδίκαση προσωρινής διαταγής για άμεση παύση των εργασιών μέσα στον Υμηττό.

Με παράσταση του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα Παναγιώτη Κόνσουλα, στον Αντιπρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη Φλώρο, ζητήθηκε επίσης η επίσπευση της αίτησης αναστολής, υπό το φως και των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.


Παράλληλα με τα ένδικα μέσα, η παράταξη μας, καλεί όλους τους πολίτες του Βύρωνα και των όμορων Δήμων, να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων, που οργανώνει ο ΣΠΑΥ αύριο Τρίτη 25/8/ 09 και ώρα 7 το πρωί.

Για άλλη μία φορά ζητάμε:
1.Να κηρυχθεί ο Υμηττός Εθνικός Δρυμός με ........... ΜΙΑ Ζώνη Απολύτου Προστασίας

2.Δημιουργία Δασαρχείου Υμηττού

3.Να απομακρυνθούν όλες οι οχλούσες δραστηριότητες από το βουνό( βενζινάδικα, λατομεία, στρατόπεδα, χωματερές κ.λ.π) και να αποδοθούν οι χώροι στο πράσινο και ΜΟΝΟΝ για να το χαίρονται οι πολίτες

4.Να εισακουστούν τα αιτήματα πολιτών και φορέων σχετικά με τους νέους Αυτοκινητοδρόμους και να πάψει ο δήμαρχος Βύρωνα που είναι και πρόεδρος του ΣΠΑΥ-και αυτό το καταγγέλλουμε- να αρνείται εδώ και έξη μήνες να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας πλάτες στην Κυβέρνηση της ΝΔ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ...

Παναγιώτης Κόνσουλας