Οι πολίτες λέμε όχι στην τσιμεντοποίηση του Υμηττού

Τρίτη 25 Αυγούστου, 7.00 το πρωί / είσοδος στρατοπέδων Σακέτα


Μετά τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ η κίνηση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, να αποκλείσει συμβολικά την είσοδο των στρατοπέδων Σακέτα, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί, με αφορμή την κατασκευή 36 κτισμάτων εντός του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Π.Μ. στη Β΄ ζώνη Υμηττού.

«Αυτή η συμβολική κίνηση είναι μόνο η αρχή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τη συνεδρίαση των δημάρχων-μελών του Συνδέσμου. Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ κάλεσε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το που κατοικούν ή τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, να συνταχθούν με τον ΣΠΑΥ, προκειμένου να γίνει σαφές ότι ο τελευταίος -ουσιαστικά- πνεύμονας πρασίνου στην Αττική δεν πρέπει να τσιμεντοποιηθεί είτε από το κράτος είτε από το ΓΕΑ είτε από οποιονδήποτε άλλον!

Οι 15 δήμαρχοι-μέλη του ΣΠΑΥ παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, όπως το Σύνταγμα της χώρας μας, απαιτεί. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας! Δεν επιτρέπουμε την ανέγερση 2.000 τ.μ μπετόν στο δικό μας δάσος!

Παράλληλα με τις νομικές διαδικασίες, ακολουθούν κι άλλες υποστηρικτικές εκδηλώσεις, όπως η εκδήλωση-συναυλία διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου, με στόχο να αποδοθούν τα στρατόπεδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου.