ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ, το μεσημέρι.
Ακολουθεί το απόγευμα η συνεδρίαση των 15 δημάρχων- μελών του Συνδέσμου.
«Σε πολεμικό κλίμα οι περαιτέρω αντιδράσεις», προειδοποιούν οι 15.



Μετά την έκτακτη -σημερινή- συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, συνεδριάζουν το απόγευμα στις 18.30 οι 15 δήμαρχοι - μέλη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και αναμένεται να υιοθετηθούν οι 4 αποφάσεις- εισηγήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΥ και να επανακαθοριστεί το αγωνιστικό πλαίσιο και η στάση τους απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών, που αφορούν στη συνέχιση των οικοδομικών εργασιών εντός της 350ΠΜ από το ΓΕΑ.

Οι προτάσεις είναι:

§ Παράσταση αντιπροσωπείας των δημάρχων-μελών του ΣΠΑΥ στο ΣτΕ, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου.
§ Εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμβολικού αποκλεισμού της εισόδου των στρατοπέδων, την Τρίτη 25 Αυγούστου, στις 7.00 το πρωί.
§ Εκδήλωση-συναυλία με σκοπό την.........
απόδοση των στρατοπέδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 19.00 το απόγευμα.
§ Σύνταξη επιστολής για συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων με τους εκπροσώπους του ΣΠΑΥ, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα του Υμηττού.
.
Μετά τη χθεσινή, έωλη και χωρίς λογική απόφαση του ΣτΕ, με την οποία δόθηκε το «πράσινο» φως για τη συνέχιση των εργασιών στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σακέτα, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και ο Πρόεδρός του, Νίκος Χαρδαλιάς, επανέρχεται και ζητάει την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προκειμένου να σταματήσουν τα έργα, ενώ ο ΣΠΑΥ και οι νομικοί του σύμβουλοι προσφεύγουν εκ νέου, τη Δευτέρα το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών.