Ξεσαλώνουν οι Βρετανοί τουρίστες στη Ζάκυνθο

Πίνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Λίγο πιο κάτω στη μέση του δρόμου μεθυσμένοι νεαροί προσποιούνται ότι κάνουν σεξ σε μια φουσκωτή κούκλα. Δίπλα μια κοπέλα δείχνει τα γυμνά της στήθη στους περαστικούς. Πρόκειται για μεθυσμένους Βρετανούς τουρίστες στη Ζάκυνθο, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με την ανάρμοστη συμπεριφορά των νεαρών -στην πλειονότητά τους- Βρετανών επισκεπτών.

Οι διαμαρτυρίες των Ελλήνων έφθασαν μέχρι τη Βρετανία και έτσι πρόσφατα οι βρετανικές αρχές απέστειλαν ειδικούς αστυνομικούς στη Ζάκυνθο για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών. Πρόσφατα επισκέφθηκε το νησί ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, υπεύθυνος για προξενικά ζητήματα Κρις Μπράιαντ, ο οποίος πήγε στον Κάβο όπου «νεαροί Βρετανοί έχουν φροντίσει, έτσι ώστε οι Βρετανοί να αποκτήσουν τη φήμη των χειρότερων τουριστών στην Ευρώπη».


«Το πρόβλημα είναι ότι οι νεαροί πίνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν καν βγουν έξω», λέει ο Βρετανός αξιωματούχος Κρις Μπράιαντ. «Και έτσι βρίσκονται σε κατάσταση μέθης πριν καν φθάσουν στα club».

Το μεγάλο πρόβλημα με τους μεθυσμένους και τα έκτροπα που συχνά διαδέχονται τα οινοπνευματώδη ζητά επιτακτικά λύση. Διότι ο πρώτος και μεγάλος χαμένος της υπόθεσης είναι ο τουρισμός που αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εσόδων της Ελλάδας.