Ταυτοποιήθηκε το DNA σε δύο υπόπτους της απαγωγής


Ταυτοποιήθηκε το DNA δύο κατηγορούμενων στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης ζήτησε ο Ν.Δένδιας

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Απόστολου Πετράκη και του Χαράλαμπου Μουστάκα σε αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από την απαγωγή μέχρι την απελευθέρωση του εφοπλιστή. Σύμφωνα με την αστυνομία, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι Πετράκης και Μουστάκας είχαν φυσική παρουσία στην απαγωγή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Δικαιοσύνης, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της απαγωγής. Θα ασχοληθεί με το θέμα των κινητών τηλεφώνων μέσα στις φυλακές και τις άδειες των κρατουμένων.

«Τοποθετήσαμε σε συγκεκριμένα καταστήματα ανιχνευτές κινητών και ......
.πήραμε μέτρα εύρεσης των κινητών μέσα απο αυξημένες διαδικασίες ελέγχου. Έχουμε βρει τους τελευταίους τρεισήμισι μήνες 214 κινητά που νομίζω οτι είναι ένας αριθμός πρωτοφανής», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον Real FM.

«Δεν ισχυρίζομαι ούτε ότι εξυγιάνθηκε στους πέντε μήνες υπό την πολιτική ηγεσία αυτού του υπουργείου το σωφρονιστικό σύστημα, ούτε αυτό είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί, τον επόμενο ή τον μεθεπόμενο χρόνο. Απλώς θέλω να αποτιμήσω δίκαια τα μέτρα που έχουν ληφθεί», επεσήμανε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Την Τρίτη που πέρασε, ψηφίστηκε από Βουλή τελικά το νομοθέτημα, που βάζει διαφορετικούς όρους στη χρήση κινητών στους κρατουμένους και απαγορεύει τη χρήση κινητών από τους φύλακες. Νομίζω ότι αυτό το πλαίσιο, θα επιτρέψει να πάμε καλύτερα στα θέματα των κινητών και θα πάμε ακόμη καλύτερα με την ταυτοποίηση των καρτοκινητών που είναι ένα άλλο θέμα».
Εθνος