Η Βουλή θα γίνει ....Μουσείο


.Τις προετοιμασίες για τη μετατροπή του κτιρίου της Βουλής σε μουσείο- ελλείψει άλλης ουσιαστικής χρήσης- επιταχύνει ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Δ. Σιούφας. Οπως είναι γνωστό, ο Πρόεδρος της Βουλής διακρίνεται από πρωτοφανή εμμονή με την ευταξία, την ανακαίνιση και τον καλλωπισμό του πρώην ανακτόρου, η οποία ξεπερνά ακόμα και εκείνη του προκατόχου του, κ. Απ. Κακλαμάνη . Ο κ. Σιούφας έχει αναθέσει στον κ. Γιάννη Μετζικώφ το έργο της αναμόρφωσης του εσωτερικού διακόσμου της Βουλής. Ο γνωστός σκηνογράφος έχει ξετρυπώσει από το υπόγειο του κτιρίου πίνακες σημαντικής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της συντήρησης προτού αναρτηθούν σε «στρατηγικά σημεία» της Βουλής. Κανονικά, εκτός από τα ζωγραφικά έργα, ίσως θα πρέπει να συντηρήσουν, να κορνιζάρουν και να εκθέσουν ένα άλλο ασυναγώνιστο «έργο τέχνης» της ελληνικής πολιτικής, και εννοώ τον «Φάκελο της Κύπρου» , ο οποίος, όπως έχουν παραδεχθεί αρμόδιοι του Κοινοβουλίου, φυλάσσεται επίσης στο υπόγειο της Βουλής.

Mαθαίνω ακόμη ότι μετά το βάψιμο στους τοίχους και το τρίψιμο στις πόρτες έχει έλθει η σειρά του κοινοβουλευτικού παρκέ να δεχθεί τις ευεργετικές συνέπειες της προεδρικής μέριμνας. Το παράδοξο είναι ότι ύστερα απ΄ όλες αυτές τις........ βελτιώσεις ο κ. Σιούφας προτίθεται να περνάει περισσότερο χρόνο εκτός του κτιρίου, και συγκεκριμένα στο πίσω προαύλιο της Βουλής, κάτω από το γραφείο του. Συνεργάτης μου διέκρινε ήδη στο συγκεκριμένο προαύλιο ένα προεδρικό τραπεζάκι με μαρμάρινη επιφάνεια το οποίο χρησιμοποιεί ο κ. Σιούφας για να απολαμβάνει καπνίζοντας τον καθαρό αέρα του Εθνικού Κήπου.

O Πρόεδρος της Βουλής αρνείται να κόψει το τσιγάρο, ούτε όμως μπορεί να ανεχθεί την αποπνικτική ατμόσφαιρα του νεότευκτου καπνιστηρίου το οποίο δημιουργήθηκε δίπλα στο καφενείο, με αποτέλεσμα να καπνίζει alfresco (τουλάχιστον ως τον χειμώνα). Με την ευκαιρία οφείλω να σημειώσω ότι το καπνιστήριο δεν θα υπαχθεί στη νέα ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, αφού προέκυψε από την αλλαγή χρήσης του γραφείου του φρούραρχου της Βουλής. Ο φρούραρχος αποζημιώθηκε με τη μετακόμισή του σε ένα ιστορικό γραφείο, εκείνο του κ. Ι. Κεφαλογιάννη. Μιλάμε για το γραφείο το οποίο διατηρούσε ο πολιτικός ως (διακοσμητικός) σύμβουλος του Πρωθυπουργού ως το δικαστικό «τύλιγμα» του ονόματός του στην υπόθεση των Ζωνιανών.
πηγή