Η Δ.Ε.Η. πρετοιμάζεται για πυρηνική ενέργεια;;;

Αναστατώθηκε ο... μισός πολιτικός κόσμος την Πέμπτη το μεσημέρι. Οταν βγήκε η είδηση ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής (ΣΕΕΣ) κ. Ρ. Μωυσή και του ζητούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να φτιαχτεί πυρηνικό εργοστάσιο στην Ελλάδα.


Την ύπαρξη της επιστολής επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος , ενώ ενημερώθηκε ανεπίσημα και ο υπεύθυνος του ΠαΣοΚ για τα ενεργειακά, βουλευτής κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, αφού δεν είχε επίσημη ενημέρωση, δεν έκανε κάποια δήλωση περιμένοντας να δει τι συμβαίνει.


Λίγη ώρα αργότερα τα έμαθε και έγινε έξαλλος, όπως πληροφορείται η στήλη, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΕΗ. Εκείνος του διευκρίνισε ότι η επιστολή αναφερόταν στην ανεπάρκεια στερεών καυσίμων στο ενεργειακό μείγμα και την εμμονή στην απόρριψη του λιθάνθρακα.


«Εκτός από τον λιγνίτη, πρέπει να υπάρχει και άλλο στερεό καύσιμο στο μείγμα. Οι ξένοι βάζουν ή λιθάνθρακα ή πυρηνικά, αυτό είπα εγώ» φέρεται να είπε ο κ. Αθανασόπουλος.


Την επομένη, έπειτα από συνεργασία με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «ούτε ο λιθάνθρακαςούτε τα πυρηνικά είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης». Πολλοί είπαν ότι «έληξε ο συναγερμός», ενώ λίγοι, οι πιο καχύποπτοι, σημείωναν ότι «αυτό το “δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης” μας προβληματίζει».