Μια φορά το χρόνο…

Γράφει ο Πάνος Μπόζος

Κάθε χρόνο, λίγο πριν αρχίσουν οι καλοκαιρινές διακοπές, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας διοίκησης κ. Ρακιτζής, μας ανακοινώνει την έκθεση του (τον Σεπτέμβριο, μετά τις διακοπές, ακολουθεί ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Καμίνης…) .

Τι μας λέει κάθε φορά ο κ. Επιθεωρητής ; Διαφθορά στις εφορίες, διαφθορά στα Νοσοκομεία, διαφθορά στις Πολεοδομίες, τους Δήμους, διαφθορά παντού !!

Έχω πλέον πειστεί ότι ο κ. Επιθεωρητής βασανίζεται όλο το χρόνο να βρει τις πιο γαργαλιστικές περιπτώσεις μπας και μας κινήσει το ενδιαφέρον για μια- δυο μέρες. Δίνει τις καθιερωμένες συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα και την T.V, οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες (δήθεν) εντυπωσιάζονται από τις περιγραφές και …ραντεβού του χρόνου!!

Δεν γνωρίζω σε ποια θεσμοθετημένα όργανα υποβάλλουν τις εκθέσεις τους οι κκ. Ρακιτζής και Καμίνης. Εκείνο που είναι βέβαιο (κρίνοντας από το αποτέλεσμα) δεν τις διαβάζει κανένας !!

Δεν τις διαβάζουν οι αξιότιμοι Υπουργοί Υγείας, ΠΕΧΩΔΕ , Εσωτερικών, Οικονομικών, γιατί διαφορετικά θα είχαμε έστω και μια αντίδραση.

Δεν μάθαμε, για παράδειγμα, τι απέγιναν ο διευθυντής της Πολεοδομίας με το κότερο, ο γιατρός με την οφ-σορ εταιρεία, ο έφορος με τις βίλες και τόσοι άλλοι…

Τους τιμώρησαν; τους επιβράβευσαν; διάβολε κάτι θα έγινε..

Τρείς πιθανόν να είναι οι λόγοι της απραξίας :

α) Θεωρούν ότι οι εκθέσεις είναι υπερβολικές, αναληθείς, επομένως χωρίς κανένα ενδιαφέρον

β) Θεωρούν όσα αναφέρουν ορθά, αλλά πλήρως ενταγμένα στη λειτουργία της Δημ. Διοίκησης, δηλαδή απαραίτητο συστατικό της ύπαρξης μας..

γ) Τις συμπεριφορές αυτές τις ενθαρρύνει και ο Υπουργός των Οικονομικών αφού κάθε φορά που το χρήμα αλλάζει χέρια κάτι εισπράττει και το κράτος (η μαύρη οικονομία που λέμε)…

Πάνος Μπόζος

Μαθηματικός

ΥΓ. Καλές οι εκθέσεις , καλές οι ανακοινώσεις αλλά έχουν άραγε προβληματιστεί οι κ.κ. επιθεωρητές ότι κινδυνεύουμε από μιθριδατισμό* ;