Να είμαστε καλά για να τους φτύνουμε

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Η ενόχληση μέρες τώρα υπήρξε συστηματική. Καταπιεστική θα έλεγα δίχως ίχνος υπερβολής. «Έχουμε στο καλάθι μας προγράμματα υγείας που σας ενδιαφέρουν..» μου υπερτόνιζαν τηλεφωνικά την πραμάτεια τους οι τράπεζες. Ανεξαρτήτως του ότι εδώ και καιρό έχω τεθεί υπό την ασφυκτική πρέσα ενός αιφνιδιαστικού σοβαρότατου προβλήματος υγείας, ένιωθα στα πλευρά μου και τα καρφιά δυο αναπάντητων ερωτηματικών.. Ποιος διάβολος τους ψιθύρισε στ’ αυτί τα προσωπικά μου δεδομένα έτσι ώστε υπαλληλίσκοι έβδομης και όγδοης διαλογής να είναι απολύτως ενήμεροι του βαθμού επικινδυνότητας που ως προς την υγεία μου αντιμετωπίζω αυτή την στιγμή και ακόμη το βαρύτατο οικονομικό αντίτιμο που οφείλω να καταβάλω προκειμένου να αποθεραπευτώ αν αποθεραπευτώ.



Τους το έθεσα εκνευρισμένος για να διαπιστώσω πως το αυτί τους δεν ίδρωσε. Επέμειναν στην πώληση των υπηρεσιών τους ως να ήταν βέβαιοι ότι θα ζήσω για να τους αποπληρώσω καθιστώντας με δια βίου συνδρομητή τους! Η έκπληξή μου σε σχέση με την επιμονή τους με αφύπνισε ωστόσο. Για να θυμηθώ ότι: Χρόνια τώρα οι τράπεζες σε απόλυτη σύμπνοια με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες καραδοκούν ως αρπακτικά για να κατασπαράξουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Συνέδρια επί συνεδρίων έχουν προηγηθεί και όχι στην συνήθη λογική του επιστημονικού τουρισμού.. Πιέσεις επί πιέσεων έχει υποστεί σύσσωμη η θεσμοθετημένη πολιτική ηγεσία. Απόδειξη ο ασφαληστρικός νόμος. Μίζες επί μιζών τανίζονται πολλά υποσχόμενες επί του πολιτικού αλλά και του συνδικαλιστικού σκηνικού. Δεν μπορεί κάποια στιγμή θα ενδώσουν. Η ηθική ακαμψία δεν αποτελεί ίδιο των καιρών. Θέμα χρόνου είναι να περάσει ολοκληρωτικά η περίθαλψή μας στα χέρια των εμπόρων της υγείας. Θύμωσα. Και τους διαβολόστειλα. Για να εισπράξω άφωνος την ευγενική μεν κυνική δε απάντησή τους:



«Σε όποιο ταμείο κι αν είστε ασφαλισμένος σε μας θα καταλήξετε είτε το θέλετε είτε όχι» πρόφερε σταθερά η εντεταλμένη του συστήματος απρόσωπη φωνή. Για να νιώσω την πλήρη εξαφάνιση του δικού μου προσώπου από τον χάρτη του επώνυμου πληθυσμού μας. Μετατράπηκα αυτομάτως σε έναν υπό ένταξη στον πίνακά τους αριθμό που μπορεί να σβηστεί να αντικατασταθεί ή και να ξαναγραφεί κατά βούληση. Εξαρτάται από την χρηστική μας αξία το δικαίωμά μας όχι μόνον στην ποιότητα ζωής αλλά και σε αυτή την ίδια την ζωή. Γι αυτό. Να είμαστε καλά για να τους φτύνουμε…


Ευγένιος Ανδρικόπουλος
Eandrik@otenet.gr