Η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά..


Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος


Ματώνει ο εθνικός μας χρόνος καθώς έχει από καιρού αγκυλωθεί στα σύρματα της πλέον αποκρουστικής διαπλοκής. Της θεσμοθετημένης δεξιάς των χιλίων ονοματεπωνύμων μετά των ποινικών των χιλίων εγκλημάτων. Από τον εμφύλιο των ανεξιχνίαστων δολοφονιών κυρίαρχη των οποίων του Αμερικανού δημοσιογράφου, ως τον σύγχρονο επώνυμο αφρό της κακουργηματικής συμπεριφοράς χάριν της οποίας συντάχθηκε όλο το ποινικό δίκαιο. Γκοτζαμάνηδες Μαμανέες Μαυρίκηδες Γρυλλάκηδες Κατσίκηδες και τώρα Τρουμπούκηδες. Πρόσωπα διακριτά που διαχρονικά από την χαβούζα του υποκόσμου εγκολπώνεται η δεξιά, για να αποδείξει πως παρά την κεντρώα της προβιά, στην επιλογή των εκλεκτικών της συγγενειών παραμένει σταθερά ίδια.. Κατά συνέπεια: Ο λαός ορίζει δικαίως ως δεξιά ένα σύστημα κλειστού κυκλώματος έκνομων αλλά συγκοινωνούντων στοιχείων που αλληλοτροφοδοτούμενα συνέστησαν το βαθύ ελληνικό παρακράτος. Το ότι προσφάτως την ανέδειξε δις στην κυβέρνηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως έχει μνήμη κοντή. Απλώς κόντυναν ως του σημείου της πλήρους εξαφάνισής τους οι πολιτικοί διαχειριστές του σοσιαλιστικού του οράματος. Επειδή και να το είχε ξεχάσει αυτός, του το επιβεβαιώνει καθημερινά η ίδια η δεξιά που αδυνατεί να ξεχάσει τι σημαίνει δεξιά!!
Πρόκειται για το περιέχον ενός συνθηματικού περιεχομένου που δυστυχώς έμελλε ν’ ν’ αποτυπωθεί σαν τατουάζ στην ψυχή και της παρούσας γενιάς. Ήταν θέμα χρόνου να εμφανιστεί. Τα πρώτα εξανθήματα της συγκεκριμένης πολιτικής ασθένειας είχαν εκδηλωθεί από την εποχή του Βαρθολομαίου (τα των ερωτικών παθών αλλού) των κουμπάρων και των ομολόγων οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω και ελέω Σανιδά εξακολουθούν ατιμωρητί να απολαμβάνουν της ελευθερίας τους. Ακολούθησαν μετά θρησκευτικών βαΐων και κλάδων οι Βατοπεδινοί για να σταθούμε άφωνοι εμπρός στην διάπραξη της κορωνίδας των εγκλημάτων. Της απαγωγής και της εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου. Από ποιους; Από την ανίερη σύζευξη της πολιτικής με το κοινό έγκλημα προκειμένου να διαφανεί ευκρινώς, ότι αυτή την φορά η δεξιά, (τι ειρωνεία, υπό την ίδια αρχηγική ονομασία) υπερέβη τον εαυτό της! Συνέβη γιατί στερείται της ιδεολογικής κάλυψης στον πολιτικό μανδύα της οποίας επιχειρούσε προσχηματικά να κρύψει τις παρελθούσες ειδεχθείς δολοφονίες της.. Τώρα αποκαλύπτοντας αποκαλύφθηκε. Άμεσο κίνητρο αφαίρεσης μιας ζωής από το βαθύ παρακράτος, είναι αποκλειστικά το χρήμα στην αγοραία χρήση του οποίου αποτιμάται πλέον το «είναι» και όχι ως οφείλετο το «έχειν» .
Έτσι αν σε κάποια από τα μέλη της έχουν απομείνει έστω ίχνη του γνωστού και αμετάφραστου στην αγγλική «φιλότιμου» και προκειμένου να περισώσουν τα τελευταία ψήγματα της πολιτικής και προσωπικής τους αξιοπρέπειας αλλά και για να τινάξουν σαν σκόνη από το πέτο τους το στίγμα της συνενοχής, υποχρεούνται να γκρεμίσουν από την κυβέρνηση το πολιτικό παράπηγμά τους και να αποσυρθούν ώσπου να οικοδομήσουν νέο αλλά όχι με τα οξειδωμένα ως μυελού των οστών υλικά. Είναι πλέον θέμα τιμής για τους αθώους του αίματος.
Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr