Ρίξε πρόστιμα στη φτωχολογιά


Oι ευκατάστατοι αλλάζουν συχνά αυτοκίνητο. Για την οδική ασφάλεια, για να μην πέσει η τιμή μεταπώλησης, γιατί έχουν φθορές τα λάστιχα ή επειδή το χρώμα είναι ντεμοντέ. Ο άφραγκος οδηγεί παλιό αυτοκίνητο. Αν δείτε ένα σκουριασμένο όχημα, που βγάζει καπνούς, δεν θα σκεφτείτε «να ένας ιδιόρρυθμος εφοπλιστής». Σίγουρα δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο ο κ. Σουφλιάς, όταν βρίσκεται στο πίσω κάθισμα της υπουργικής Μερσεντές του.

Εν τούτοις αποφάσισε ότι όσο πιο κακομοίρης είναι ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου τόσο πιο ακριβά να τιμωρείται για τη φτώχεια του.

Λέγεται «πρόστιμο ρύπανσης». Τα τέλη θα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και την περιβαλλοντική επιβάρυνση που προκαλεί ο κινητήρας των οχημάτων. Τα χωρίζει σε κατηγορίες. Ενδεικτικά: τα αυτοκίνητα κατηγορίας Δ, με άδεια κυκλοφορίας ως τις 31.12.1995, θα πληρώνουν 150 ευρώ περισσότερα. Αλλά τα τέλη κυκλοφορίας για τα υβριδικά αυτοκίνητα κάτω των 1.929 κ.ε. παραμένουν μηδενικά, ενώ για εκείνα με παραπάνω κυβικά ισχύει το ήμισυ των τελών για τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Α.

Δηλαδή, ο έχων Lexus τη βγάζει τζάμπα, ενώ εκείνος με το .......θορυβώδες Skoda πληρώνει διπλά. Ναι, για το περιβάλλον γίνονται αυτά και καλά κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και τιμωρεί τους ρυπογόνους. Και το ΚΤΕΟ με την κάρτα καυσαερίων γιατί το πληρώνουμε; Νομίζω βρήκα την απάντηση. Μετά την επιβολή του κεφαλικού φόρου των 1.000 στους έχοντες δημιουργήθηκε ψυχολογικό πρόβλημα σε μερίδα του πληθυσμού. Οπότε λέει ο κ. Σουφλιάς «ρίξε πρόστιμο στη φτωχολογιά, μη πάθουν οι άνθρωποι κόμπλεξ κατωτερότητας»
ΠΗΓΗ