Επιβεβαίωση Τσουκάτου από τους Ταμίες του ΠαΣοΚ

ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ τού πάλαι ποτέ «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απολογείται σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας για τα μαύρα ταμεία της Siemens, επιβεβαίωσαν χθες ενόρκως και στον ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό οι δύο πρώην ταμίες του κόμματος, οι οποίοι κατέθεσαν έπειτα από αίτημα του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κ. Σπύρος Αυγερινός όσο και η κ. Δήμητρα Παπαχρήστου, οι οποίοι είχαν διατελέσει ταμίες του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσαν ότι ο κ. Τσουκάτος έφερνε συχνά χρήματα στο ταμείο του κόμματος. Όπως είναι γνωστό, ο Θ. Τσουκάτος από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση, είχε υποστηρίξει ότι το ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα που σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο της Siemens, είχε προσφέρει ως οικονομική ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ ο Μιχ. Χριστοφοράκος, κατέληξε στο ταμείο του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπύρος Αυγερινός ενώπιον του ανακριτή προχώρησε ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με όσα είχε πει στον εισαγγελέα, καταθέτοντας ότι ο κ. Τσουκάτος έφερνε πάντα μεγάλα χρηματικά ποσά στο κόμμα, όπως και το 1999 που έφερε ποσό αντίστοιχο με το επίμαχο του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων για το οποίο απολογείται σήμερα.

Ο μάρτυρας μάλιστα, απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να έχει βάλει χρήματα στην τσέπη του εκμεταλλευόμενος τη .......
θέση που είχε στο ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κατάθεση της κ. Παπαχρήστου, η οποία επανέλαβε ότι ο κ. Τσουκάτος έφερνε χρήματα επισημαίνοντας ότι κόβονταν και κουπόνια.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, όπως επισημαίνουν νομικοί, έρχονται σε αντίθεση με το κατηγορητήριο που εμφανίζει τον πρώην «στρατηγό» του ΠΑΣΟΚ ως συνεργό στη δωροδοκία στελεχών του ΟΤΕ, αλλά και αγνώστων μέχρι σήμερα στην ανάκριση αποδεκτών, με απώτερο σκοπό την υπογραφή της σύμβασης για την ψηφιοποίηση του δικτύου την περίοδο 1997-2002.

Από την πρώτη στιγμή εξάλλου, ο κ. Τσουκάτος, μέσω του συνηγόρου του κ. Διονύση Γκούσκου, είχε θέσει στη διάθεση των δικαστικών αρχών τόσο τους προσωπικούς όσο και τους οικογενειακούς του τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να αποδείξει ότι δεν κράτησε χρήματα για τον εαυτό του
.