Εργα και ημέρες του Silvio

O μπαρμπα-Σίλβιο κατάφερε ένα πράγμα: είναι 73 ετών και ο πλανήτης όλος σχολιάζει την υποτιθέμενη ερωτική ζωή του. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε κάποια λεγόμενά του, ότι δηλαδή ποτέ δεν πλήρωσε για κρεβάτι επειδή το χρήμα θα στερούσε τη χαρά του κυνηγιού. Εν τούτοις, εκεί που έχει φτάσει ηλικιακά, αυτό που τον τέρπει περισσότερο είναι η φάμπρικα των σκανδάλων: οι μαρτυρίες συμβάλλουν υπέρ του ανδρισμού του.

Πλασάρει την εικόνα εκείνου που κάνει ζάφτι και τη δεκαοκτάρα και τη σαραντάρα με τις φιλενάδες της. Γυναίκες, γυναίκες, γυναίκες. Θέλει μήπως να στείλει το μήνυμα ότι ο γέροντας είναι ακόμη ντούρος; Η απάντηση έρχεται από την Ιατρική: σε αυτή την ηλικία είναι μετρημένες οι επιδόσεις και, αν το παρακάνει με τα χαπάκια, θα εκραγεί η καρδούλα του. Οσες πλαστικές κι αν κάνει στις ρυτίδες, όσες τρίχες κι αν φυτέψει, όσο κομψά κι αν ντυθεί, ό,τι δώρα κι αν προσφέρει, το μόριό του θα αρνείται τις πολλές περιπέτειες. Το λένε οι στατιστικές.

Η ερωτική ζωή του Μπερλουσκόνι βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της Ιταλίας. Φαίνεται ότι ένα μέρος του πληθυσμού τον θαυμάζει για τις κατακτήσεις του. Περιστοιχίζεται από ομορφοκόριτσα στα οποία κάνει όλα τα χατίρια- ως και θέση στην ευρωλίστα τάζει. Οι καλλονές μόνο καλό του έκαναν αφού η απήχησή του είναι ακόμη μεγαλύτερη τον τελευταίο καιρό. Γιατί, ενόσω οι εφημερίδες τον παρουσιάζουν ως γεροσάτυρο, εκείνος ανεβάζει τα ποσοστά του. Οχι σε δημοσκοπήσεις αλλά εκεί όπου μετράει η άποψη, στην κάλπη. Ο κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι νίκησε τόσο στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση όσο και στις περιφερειακές εκλογές της χώρας του.

Δεν είχε άδικο που έκανε επίδειξη έπαρσης λέγοντας ότι μέχρι πρότινος κυβερνούσε σε περιφέρειες με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων ενώ τώρα κυβερνά σε περιφέρειες με συνολικό πληθυσμό 21 εκατομμυρίων. Η Κεντροδεξιά, που ήταν πεσμένη στις ..........
προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, αύξησε τις περιφέρειες υπό τον έλεγχό της από 9 σε 34. Το έθνος επικροτεί εν μέσω σκανδάλων, γυμνών φωτογραφίσεων και προκλητικών αφηγήσεων για πάρτι με δεκάδες Ανατολικές (ίσως να τις μπάνιζε, ίσως να τις χαϊδολογούσε, σίγουρα πά ντως τις προσκαλούσε στη βίλα της Σαρδηνίας).

Η ερωτική ζωή του Μπερλουσκόνι θα βρεθεί στο επίκεντρο της διεθνούς διπλωματίας κατόπιν εκκλήσεως από ιταλίδες διανοούμενες. Τρεις καθηγήτριες, από τα πανεπιστήμια Μπικόκα, της Περούτζια, και της Πάδουα μαζεύουν υπογραφές για να μπλοκάρουν τη συνάντηση G8 τον Ιούλιο στην Ιταλία. Εστειλαν επιστολή στις συζύγους των ηγετών να μποϊκοτάρουν τη διάσκεψη λόγω της «σεξιστικής και προσβλητικής συμπεριφοράς» του Καβαλιέρε απέναντι στο γυναικείο φύλο. Οι ενοχλημένες ακαντέμικ επιλέγουν τον πλάγιο δρόμο της κατινιάς, δηλαδή στέλνουν το γράμμα στις γυναίκες των ηγετών και όχι στους ίδιους, δηλαδή πάνε να ακυρώσουν μια πολιτική συνάντηση διά της συζυγικής γκρίνιας. Η αντίδρασή τους είναι εξίσου αμφιλεγόμενη με τη δράση του ιταλού πρωθυπουργού. Γιατί, όσο και αν είναι ενοχλητική η γεροντολαγνεία του πρωθυπουργού, όσο και αν προκαλεί γέλωτες ή πίκρες, ο άνθρωπος το μόνο που κάνει είναι να συνάπτει συμφωνίες μεταξύ ενηλίκων.

Αν εξαιρέσουμε την παιδούλα που γιόρτασε την ενηλικίωσή της στο πλευρό του 73χρονου, όλες οι υπόλοιπες είναι μεγάλες γυναίκες, άξιες της μοίρας τους. Δεν σύρθηκε καμία στις βίλες, δεν ήπιε καμία σαμπάνια με το ζόρι, δεν ζορίστηκε καμία να πάρει μυτιά κόκας. Ποιο είναι λοιπόν τώρα το παράπονο, ποιο το αντικείμενο της καταγγελίας; Αν προσπεράσουμε τα ζητήματα νομιμότητας της πορνείας, το μόνο που απομένει είναι να αναρωτηθούν αν πέτυχαν ένα καλό deal. Τα ένα ή δύο χιλιάρικα είναι ελάχιστα για να αναλάβουν το δύσκολο εγχείρημα: να αναστήσουν ένα σώμα βαρύ από τα χρόνια. Κι όμως το έκαναν με χαρά και διαγκωνίζονταν: ήθελαν όλες να βρεθούν στο πλευρό του και να γευτούν το κορμί του. Καμάρωναν που βρίσκονταν εκεί και φωτογραφίζονταν στα ιδιαίτερα δωμάτια. Τι σόι άτομο είναι αυτό που επαίρεται επειδή τράβηξε φωτογραφία στην πρωθυπουργική λεκάνη της τουαλέτας;

Από όσα αποκαλύπτονται, διαχέονται και ανακυκλώνονται σχετικά με τη σεξουαλικότητα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το μόνο κακό είναι ότι πρόκειται για ένα φουσκωμένο ψέμα. Ο Καβαλιέρε μπορεί να είναι σούπερ σεξουάλας μόνο στα λόγια και στα φαντασιοκοπήματα. Είπαμε, απαντούν στατιστικές και Ιατρική.
Πηγή