Επίθεση Παπανδρέου στην κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου στην Κυβέρνηση, για την οικονομική της πολιτική, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έγινε η ενημέρωση, για την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.
Ο Υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου , δήλωσε ότι κάθε μήνυμα για χαλάρωση και παροχολογία θα το πληρώσουμε ακριβά και ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, ή θα μειώσουμε ελλείμματα και χρέος ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για παταγώδη αποτυχία στις πολιτικές και στις επιλογές της Κυβέρνησης και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να βουλιάξει η οικονομία είναι μπροστά, καθώς αν και οι πολίτες ψήφισαν αλλαγή πορείας, η Κυβέρνηση είναι αμετανόητη.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αποδείχθηκε η οικονομική σας πολιτική, συνταγή ........
αποσταθεροποίησης και εκτροχιασμού της οικονομίας, συνταγή πλήρους αποτυχίας. Συνταγή οικονομικού αδιεξόδου για εκατομμύρια συμπολίτες μας, που δεν τα βγάζουν πια πέρα.
Οι πολίτες ψήφισαν αλλαγή πορείας, εσείς όμως είσαστε αμετανόητοι. Αδύνατο να απεγκλωβιστείτε από νοοτροπίες και πρακτικές, να πάρετε τα μηνύματα, να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις των καιρών. Ο κίνδυνος είναι πλέον μπροστά μας, να βουλιάξει ακόμα περισσότερο η οικονομία. Συμπεριφέρεστε σαν να μη σας ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας. Σαν να μην έχετε καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν στην οικονομία και όσα υφίστανται οι πολίτες.
Ο Ελληνικός λαός επέλεξε να αλλάξουμε αντί να βουλιάξουμε. Και η έξοδος από την κρίση είναι εφικτή. Απαιτούνται όμως, από μια αξιόπιστη κυβέρνηση, άμεσα μέτρα για στήριξη της πραγματικής οικονομίας, για προώθηση τολμηρών τομών, ένα σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, που είναι στον αντίποδα της δικής σας πολιτικής. Με εδραίωση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της λογοδοσίας, παντού».