Χώρα υπό Ομηρία-Θέμα υψίστης εθνικής ασφάλειας!

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες ,«ο Μιχάλης Χριστοφοράκος ζήτησε να συναντηθεί με την γερμανίδα εισαγγελέα Εφετών Μπόιμλερ-Χεσλ.
Ο Μιχ. Χριστοφοράκος έχει αποφασίσει να "μιλήσει", όπως τον συμβούλευσαν οι Γερμανοί δικηγόροι του. (Με τους Έλληνες δικηγόρους έχει διακόψει κάθε επαφή). Και ήδη ανεπίσημα έχει "δώσει" τα πρώτα ονόματα που ενδιαφέρουν τους Γερμανούς. Τα στοιχεία του Χριστοφοράκου αναφέρονται σε Έλληνες πολιτικούς, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, αλλά και σε στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Siemens που είχαν σχέση με τις μίζες»
Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις διεθνολόγου ή ιστορικού. Οποιος έχει μελετήσει τον «Πελοποννησιακό Πόλεμο» του Θουκυδίδη ή έχει διαβάσει την αυτοβιογραφία ενός διάσημου πολιτικού ( π.χ. Τσόρτσιλ, Κίσινγκερ, κ.α.) γνωρίζει ότι στη διεθνή πολιτική και διπλωματία, οι πιο χρήσιμες πληροφορίες (επιχειρήματα πειθούς του αντιπάλου) είναι τα στοιχεία εκβιασμού. Το 1983, μια φωτογραφία του γερμανού στρατηγού Kießling σε ένα μπαρ ομοφυλοφίλων της Κολωνίας, ήταν η αφορμή, ώστε ο Γερμανός Υπουργός Αμύνης Manfred Wörner να τον αναγκάσει σε παραίτηση από το γερμανικό στρατό καθώς και από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ. Το επιχείρημα του υπουργού ήταν: «όταν ένας στρατηγός, λόγω μιας ιδιαιτερότητάς του είναι εκβιάσιμος, είναι και επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας και του ΝΑΤΟ».
Το αφελές ερώτημά μου είναι: «οι γερμανοί γνωρίζουν ήδη ότι 13 πρώην ή και νυν υπουργοί καθώς και 153 βουλευτές μας «λαδώθηκαν» από τη SIEMENS. Κάποιοι από αυτούς ίσως γίνουν αργότερα υπουργοί, ακόμη και πρωθυπουργοί. Δεν είναι εκβιάσιμοι;»
Το να μάθουμε τα ονόματά τους δεν είναι απλώς θέμα περιέργειας αλλά υψίστης εθνικής ασφάλειας. Με τις υποκλοπές δεν μάθαμε ποτέ ποιοι γνωρίζουν τι για τον πρωθυπουργό μας και τις συνομιλίες του με υπουργούς. Για το περιεχόμενο των κασετών της υπόθεσης Ζαχόπουλου κάποιοι όπως π.χ.ο Θέμος Αναστασιάδης γνωρίζουν «πράγματα και θαύματα». Η υπόθεση θυμίζει λίγο την περίπτωση του αρχηγού του FBI Εντγκαρ Χούβερ, που εκβίαζε ακόμη και τους προέδρους Κένεντι και Νίξον διότι είχε απόρρητα στοιχεία παρακολούθησής των και εκβιαζόταν μόνο από τον αρχηγό της Μαφίας τον Κοστέλο, που γνώριζε τις ιδιαιτερότητές του. Είμαστε χώρα υπό ομηρία δίχως να γνωρίζουμε ποιοι μπορούν να μας εκβιάζουν!