Οι ταινίες της εβδομάδας και οι προτάσεις μας

Εγώ μια φορά που αγόρασα ένα αγωνιστικό αυτοκινητάκι στο μπόμπιρα, μου βγήκε μπιζουτιερα κι έγινα ρεζίλι!
Τα παιχνίδια που μετασχηματίζονται όμως ανοίγουν σήμερα στις ελληνικές αίθουσες, μαζί με μια κομεντί, μια περιπέτεια παλαιάς κοπής και ένα αδιάφορο κοινωνικό με βαριά όμως υπογραφή.

Transformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων (Transformers 2) του Michael Bay, είναι ένα εκκωφαντικό μεταλλικό πανηγύρι που αν δεν είχε τη παρουσία της Megan Fox δε θα ασχολιόταν κανείς πάνω από τα 16. Αυτό το μελαχρινό υπερθέαμα όμως είναι ικανό να σε κάνει μέχρι και να σου αρέσει η ταινία! Μαζί της ο Shia LaBeouf.
Όσο για την υπόθεση, ο πόλεμος για τη κυριαρχία στη Γη έληξε στο πρώτο, ένας νέος πόλεμος για τη κυριαρχία του Γαλαξία αρχίζει στο δεύτερο, ένας άλλος φαντάζομαι θα αρχίσει στο τρίτο που βρίσκεται ήδη στα σκαριά.
Σε όσες αίθουσες υπάρχει ηχομόνωση.

Η Πρόταση (The Proposal) της Anne Fletcher είναι μια από τις δεκάδες ρομαντικές κομεντί που στους τίτλους γράφει Sandra Bullock. Η ...αγέραστη (χα) Sandra στο ρόλο μιας αυστηρής προϊστάμενης σε μεγάλη εκδοτική εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα με τη βίζα της αφού είναι από τον Καναδά. Για να μη απελαθεί και χάσει και τη δουλειά της, εκβιάζει τον βοηθό της (Ryan Reynolds) να την παντρευτεί. Εγγυημένη μίνιμουμ διασκέδαση αλλά τίποτε άλλο. Πάντως, έχω εμπιστοσύνη στον Ryan Reynolds ο οποίος μου είναι όλο και περισσότερο συμπαθής τελευταία, και νομίζω ότι του ταιριάζουν γάντι τέτοιοι κωμικοί ρόλοι.
Σε όσες αίθουσες δεν παίζεται το από πάνω.

Καταιγίδα Στην Ομίχλη (In the Electric Mist) του Bertrand Tavernier, μια Γαλλοαμερικανικη παραγωγή, περιπέτεια χωρίς πολύ δράση, με τον Tommy Lee Jones να είναι σε κάθε πλάνο κυριολεκτικά, με φόντο τα καταπράσινα τοπία της Λουϊζιάνα και μουσική υπόκρουση τη μουσική Jazz. Αρκετά δραματοποιημένο, μιας και πρόκειται για βιβλίο του James Lee Burke, και με ένα απογοητευτικό τέλος που αφήνει ανοιχτές διάφορες ερμηνείες, η ταινία αξίζει μόνο για τα δυο πράγματα που είπαμε παραπάνω. Σε 13 αίθουσες.

Πάμε όπου θες (Away we go) του Sam Mentes, μια κοινωνική αισθηματική όπου ένα ζευγάρι αποφασίζει να ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Αμερικής για να βρει το κατάλληλο για να μεγαλώσει το παιδί τους. Σε 10 αίθουσες.

Η επανέκδοση της ημέρας είναι Η Λυσσασμένη Γάτα (Cat on a hot tin roof) σε σκηνοθεσία Richard Brooks, με τους Paul Newman και Elizabeth Taylor, με καταπληκτικές ερμηνείες και 6 υποψηφιότητες Oscar.


Περισσότερα στο KostasBlog
The New Favorite Movie Blog