Εγλωβισμένες οι Προδευτικές δυνάμεις

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Εγκλωβισμένες στην νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα από την οποία δείχνουν ότι δεν μπορούν να αποδράσουν βρίσκονται οι προοδευτικές δυνάμεις (από την εξεγερμένη αριστερά ως τμήματα της κεντροαριστεράς) στον τόπο μας. Φταίει ίσως το ότι ψάχνουν τις εξόδους κινδύνου κάτω από την πίεση του εκλογικού πυρετού και του μεταξύ τους εξοντωτικού ανταγωνισμού για την γνήσια εκπροσώπηση μιας ιδεολογίας που έτσι κι αλλιώς απαιτεί ανακατασκευή. Οι ρωγμές που της έχει προκαλέσει ο ανθρωποκαταστροφικός νεοφιλελεύθερος σεισμός είναι θεμελιώδεις και ένα μεγάλο τμήμα των ενοίκων της, τρέχει πανικόβλητο να διασωθεί εισβάλλοντας στην πρώτη πολιτική πόρτα που θα βρει ανοιχτή. Αδιάφορα του αν αυτή οδηγεί ευθέως στα ατομικά κελιά μιας παγκοσμιοποιημένης φυλακής.

Χρόνια τώρα ξοδεύονται στην υπεράσπιση της πεμπτουσίας ιδεολογικών εδαφών που όμως έχουν από το καθεστώς ισοπεδωθεί και οι εναπομείνασες ρίζες δεν οξυγονώνονται από την ζωή για να βλαστήσουν ξανά. Γι αυτό ίσως οι Μαρξιστικές δοξασίες αν και βρίσκουν σήμερα την εφαρμογή τους στην πραγματικότητα τόσο θεαματικά όσο ούτε την εποχή της επανάστασης των Μπολσεβίκων, παραμένουν εργαλείο ανενεργό.. Είναι για παράδειγμα επιεικώς αδόκιμη η προσπάθεια του ιδεολογικού προσηλυτισμού αναλφάβητων και θρησκευτικά φανατισμένων μεταναστών, όταν δεν έχεις καταφέρει να πείσεις τις χιλιάδες των εθνικά δικών σου άνεργων νέων για τις πολιτικές αιτίες του μαρασμού τους. Είναι επίσης ανεξήγητη εθνικοφοβία να εθελοτυφλείς σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου κατά των συμπατριωτών σου συντασσόμενος κάτω από την σημαία μιας αντιρατσιστικής λογικής η οποία προστατεύει την προσχεδιασμένη μετανάστευση που θα αλλοιώσει τα εθνικά σου χαρακτηριστικά. Όπως επίσης είναι ακατανόητη η επιμονή σου στην ατιμωρησία των ενόχων για τα δυσώδη σκάνδαλα που εκτός του ότι μας φτωχαίνουν, μας ατιμάζουν και ως λαό διεθνώς, υπό το πρόσχημα της αποκλειστικής εστίασης στον βόθρο που τα παράγει. «Και τούτο λαβείν κακείνο μη αφιέναι»..

Ο σοσιαλισμός έχει γράψει ο Μαρξ όχι μόνον δεν ισοπεδώνει αλλά ενισχύει την διατήρηση των ιδιαιτεροτήτων του κάθε λαού που τον υιοθετεί. Κάτι που δεν συνάντησα ούτε στις υποσημειώσεις της ντόπιας αριστεράς η οποία ως εκ τούτων και άλλων πολλών άφησε ανεκμετάλλευτο πολιτικό χώρο για να εισβάλλουν από το πουθενά οι πολιτικά εποχικές δυνάμεις της πυρόσβεσης και να της υφαρπάξουν την προστασία κατ’ εξοχήν κατ’ εξοχήν δικών της εδαφών..

Και το χειρότερο. Δείχνει να μην το έχει αντιληφθεί!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr