H ελευθερία άργησε 14 χρόνια και μια ημέρα

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης


Steven Dale Green

«Ο ελευθερωτής»
Στην αίθουσα του δικαστηρίου

Αν πιστέψουμε τους υποστηρικτές του πολέμου στο Ιράκ (βλέπε Χρύσανθο Λαζαρίδη & Σία), όταν ο Steven Dale Green, μαζί με τους τέσσερις συντρόφους του, του αμερικανικού «απελευθερωτικού στρατού», μπήκαν στο σπίτι της 14χρονης Χαλίλ, αυτή, παρότι μουσουλμάνα, από την υπερβολική χαρά της, θα πρέπει να αγκάλιασε και να φίλησε τους ελευθερωτές της, όπως ακριβώς έκαναν και οι παριζιάνες τον Αύγουστο του 44.
Ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρά της δεν θα μπορούσε ποτέ η μικρή Χαλίλ να φανταστεί, ότι οι απρόσκλητοι επισκέπτες δεν ήταν άλλοι από διεστραμμένα κτήνη του αμερικανικού στρατού, που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν παρθένα σάρκα, πάνω στην οποία θα απελευθέρωναν τα ζωώδη ένστικτά τους.
Την ώρα που οι τέσσερις σύντροφοι του Green βίαζαν εκ περιτροπής τη μικρή Χαλίλ, ο ίδιος, στο διπλανό δωμάτιο, εκτελούσε την 6χρονη αδερφή της και του γονείς της. Μετά, αφού τη βίασε κι αυτός αλλεπάλληλα, την εκτέλεσε εν ψυχρώ.
Στο δικαστήριο του Kentucky, που εκδικάζεται αυτές τις μέρες η υπόθεση, ο 24χρονος Green κοιτάει αδιάφορα γύρω του, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.
Αχ, γιατί να μην μπορεί το φάντασμα της μικρής Χαλίλ να επισκέπτεται κάθε βράδυ όλους εκείνους τους υποστηρικτές του πολέμου, του κάθε πολέμου, που γίνεται δήθεν στο όνομα του ανθρωπισμού των κτηνών.