ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ-DEBATE!

Ας δούμε και πως είδε το Debate ένας Μητροπολίτης

Γράφει
Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Προ ολίγων λεπτών τελείωσε η τηλεμαχία των Πολιτικών Αρχηγών. Είχε διαφημισθεί πάρα πολύ! Ήταν λοιπόν ένα πολιτικό γεγονός, που περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τελικά «ώδινεν όρος και έτεκε μυν»! Πολύ μεγάλος θόρυβος για το τίποτε!
Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά, ότι ο Ελληνικός Λαός είναι εγκλωβισμένος σε κάποια στερεότυπα, τα οποία δεν τον αφήνουν να αναπνεύσει ελεύθερα! Πρότυπα, που δεν αλλάζουν με τίποτε! Το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, και εννοούμε όλο το πολιτικό φάσμα, μας καταδυναστεύει! Όλοι εκμεταλλεύονται και εμπαίζουν τον ταλαίπωρο Έλληνα, τον φτωχό Λαό!
Να μερικές παρατηρήσεις μας.
1. Πορευόμαστε σε εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά στην τηλεμαχία όλα έδειχναν ότι πάμε σε βουλευτικές εκλογές. Πολιτικά πρόσωπα και Δημοσιογράφοι εστίασαν τις ερωτήσεις τους σε θέματα της ελληνικής καθημερινότητος και όχι στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε εκεί.
2. Σήμερα το βράδυ ουδείς ασχολήθηκε με τα εθνικά ζητήματα και τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στα .......

ζητήματα αυτά! Όπως υποψιαζόμαστε, μεγάλες γαιοπολιτικές εξελίξεις βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να εφαρμοσθούν. Ώστε λοιπόν δεν ακούστηκε κουβέντα επί της ουσίας για εθνικά καυτά προβλήματα, όπως τα Σκόπια, τα ελληνοτουρκικά, τα Ίμια και το Αγαθονήσι, οι γάμοι των ομοφυλοφίλων, τα προβλήματα των Μεταναστών και τη στάση της Ε.Ε. πάνω στα προβλήματα αυτά. Ουδείς επίσης δεν καταδέχθηκε να ερωτήσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς για την ενδεχόμενη είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. και τη στάση της Ε.Ε.
3. Οι Πολιτικοί Αρχηγοί, όταν δέχονταν δύσκολα ερωτήματα, δεν απαντούσαν. Εφάρμοζαν πιστά την τακτική: «άλλα λόγια λέτε, να αγαπιόμαστε!» .
4. Θα ήταν πολύ καλύτερο, εάν οι ερωτήσεις ήσαν οι ίδιες προς όλους τους Πολιτικούς Αρχηγούς.
5. Ο καλύτερος Δημοσιογράφος, ως προς τα δύσκολα ερωτήματα, ήταν ο κ. Σρόϊτερ. Αξιοπρεπής κατά πάντα ήταν η κα Χούχλη ως συντονίστρια της τηλεμαχίας.
6. Η συζήτηση θα ήταν πιο ενδιαφέρουσα, αν περιοριζόταν μεταξύ των Αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων.
7. Θα ήταν επίσης ωφέλιμο, αν σε ένα δεύτερο Debaτε μετείχαν εκπρόσωποι των μικρότερων κομμάτων όλων των παρατάξεων, που διεκδικούν την ψήφο μας στις 7 Ιουνίου ε.έ. Γιατί να μη ακουστούν π.χ. και οι κ.κ. Παπαθεμελής και Μάνος; Ο αποκλεισμός των μικρών σχηματισμών από την Τηλεόραση είναι αντισυνταγματικός.
8. Μας έδωσαν την εντύπωση, ότι οι ερωτήσεις ήταν προ-κατατασκευασμένες. Ζήτω η Δημοκρατία!


+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ