Δημοκρατία και Βαρβαρότητα

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Το πολιτικό σύστημα που υφιστάμεθα σαν λαοί είναι ένας πραγματικός πύργος της Βαβέλ . Είναι θεμελιωμένος στα βασικά ένστικτα των ζωικών καταβολών μας δομούμενος επί χιλιετίες με κονίαμα την βία και βασικό δομικό υλικό την σχέση μεταξύ εξουσιαστών – εξουσιαζόμενων . Η επικράτηση κατά κράτος των πρώτων επί των δεύτερων και η παράλληλη , αν και κάποτε συγκαλυμμένη, αλλά παρά ταύτα πλήρης απαξίωση των εξουσιαζομένων είναι το πολιτικό σκηνικό της βαρβαρότητας στο οποίο κινούνται σήμερα οι λαοί .
Με τον όρο Βαβέλ εννοώ ότι η σχέση αυτή είναι δομημένη με άπειρες ιδέες και κυρίως πρακτικές , που εμπλέκονται διαχρονικά με τρόπο χαοτικό και δεν επιτρέπουν τον εντοπισμό ακρογωνιαίων λίθων . Θα έλεγα καλύτερα ότι στο σύστημα , δεν υπάρχουν ακρογωνιαίοι λίθοι που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν , ώστε να το κλονίσουν .
Άπειρες ιδέες διαχρονικά εμπλεκόμενες με τρόπο χαοτικό οικοδόμησαν πάνω στα ένστικτα μας το «Κρατούν σήμερα Πολιτικό Σύστημα» .
Άπειρο , χρόνος , χάος , ένστικτα . Αντιμέτωπος με αυτά τα αρχέγονα πρωταρχικά συμπαντικά χαρακτηριστικά , βρίσκεται όποιος επιχειρήσει να ακουμπήσει το θέμα «Κρατούν Πολιτικό Σύστημα» . Το σύστημα αυτό κατά την δική μου θεώρηση είναι παγκόσμιο και ενιαίο ως προς της βασικές συνιστώσες του που προανέφερα και δεν μπορεί να διασπάται σε εξεταστέες ενότητες .
Έχοντας αυτή την άποψη για τη φύση του προβλήματος είναι αυτονόητο ότι δεν προτίθεμαι να αναζητήσω και πολύ περισσότερο να προτείνω λύσεις .
Θα περιοριστώ μόνο να επισημάνω ότι σχεδόν σε όλο τον κόσμο αυτό το βάρβαρο πολιτικό σύστημα , ψευδεπίγραφα σήμερα το αποκαλούν Δημοκρατία . Το γεγονός αυτό αποτελεί κατά την άποψη μου την μεγαλύτερη ιστορικά ήτα των εξουσιαζομένων , αφού εξαφάνισε από το προσκήνιο τους εξουσιαστές . Οι λαοί πλέον καθώς έχουν την ψευδαίσθηση ή καλλίτερα τους έχει καλλιεργηθεί η βεβαιότητα , ότι ίδιοι επιλέγουν τις κυβερνήσεις τους , επωμίστηκαν την ευθύνη και την ενοχή για τα δεινά τους .
Εμείς φταίμε αφού εμείς του εκλέγουμε , έτσι νομίζουν και έτσι λένε .Προβληματισμό για σκεπτόμενους καταθέτω .

Λεωνίδας Ορφανουδάκης
Leonidasorf@gmail.com