ΕΤΣΙ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ Η ΚΑΦΡΙΛΑ

Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Η υγεία το πολυτιμότερο αγαθό σας , αυτή απειλείται ! Μην ασχολείστε με την οικονομική ανέχεια που σας δέρνει ! Μην σας απασχολεί αν κάποιοι κλέβουν τον πλούτο του τόπου ,το ψωμί των παιδιών σας και ΤΑ χρεώνουν με τόκο για την κάθε μπουκιά που τρώνε !
Η ΥΓΕΙΑ πάνω από όλα ! Αν σας απασχολεί το που πάει ο κόπος του λαού , σας το λέω εγώ μην ασχολείστε σε καλή μεριά πάει ! Μην συγκεντρώνεστε είναι επικίνδυνο ! Αντιμετωπίζετε τον συνάνθρωπο που σας πλησιάζει στο καφενείο και σας μιλά , με δυσπιστία και με φόβο . Μπορεί να σας κολλήσει ! Ο ΦΟΒΟΣ είναι καλός .
Είχα γράψει από την πρώτη στιγμή και το φωνάζω και σήμερα που έχουμε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα , (δεν είναι η γρίπη το πρόβλημα της ανθρωπότητας και του κόσμου ), μια αβάντα είναι . Μην τσιμπάτε φίλοι μου το κουνούπι τίγρης δεν θα σας τσιμπήσει , άλλοι τα τσιμπάνε ! «Μια γρίπη είναι όπως όλες οι άλλες» και υποψιάζομαι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από την συνηθισμένη γρίπη .
Καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να σας πίσω οι δημοσιογράφοι βέβαια στα ΜΜΕ ξέρουν καλύτερα και τους έχετε και όλη μέρα μέσα στο σπίτι σας !
Προ καιρού σε ένα άρθρο μου με τίτλο «έτσι κτίζεται η καφρίλα» σας είχα προτείνει , για το σχετικό δημοψήφισμα του ΣΚΑΪ , να ψηφίσετε σαν τον μεγαλύτερο Έλληνα όλων των εποχών , μονοκούκι τον Καραμανλή . Δεν με ακούσατε δεν τον βγάλατε πρώτο αλλά δεν με πείραξε , δεν σας κρατώ κακία . Τον βάλατε τουλάχιστον σε αρκετά καλή σειρά , πάνω από τον Πλάτωνα τον Σωκράτη και τον Αριστοτέλη αν δεν κάνω λάθος . Μπράβο σας που ψηφίσατε , μπράβο σας που ψηφίσατε όπως ψηφίσατε !
Με την ευκαιρία που αποφάσισα να ξαναγράψω καφετζή μου επίτρεψε μου, να αλλάξω τον τίτλο εκείνου του άρθρου μου . Το « έτσι κτίζετε η καφρίλα» ήταν τελείως λάθος .
Το σωστό είναι «ΕΤΣΙ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ Η ΚΑΦΡΙΛΑ» , ακριβώς όπως και στις Εθνικές εκλογές .