Α.Π.Θ.: Εκβιασμοί σε ένα κράτος εν κράτει

Γράφει ο Dimmy the Greek

Υποθέτω πως το προηγούμενο μου άρθρο(Διάβασε εδώ) χάθηκε μέσα στην γενικότερη ειδησιογραφία γιατί εγώ αν το διάβαζα ως τρίτος θα τρελαινόμουν. Εκτός αν απλά έχουμε πλέον γίνει εντελώς φυτά ως πολίτες και δεν μας κάνει τίποτε πλέον εντύπωση. Να θυμίσω τα γεγονότα που άλλωστε δημοσιεύονται σε διάφορα blogs:

Στην καρδιά της πανεπιστημιούπολης στην Θεσσαλονίκη δίπλα στην βιβλιοθήκη υπάρχουν δύο βαγόνια που μεταφέρθηκαν από τον ΟΣΕ για να είναι σημεία πώλησης εισητηρίων κυρίως για τους φοιτητές. Τα βαγόνια αυτά τα έχουν εσχάτως καταλάβει κάποιοι γνωστοί (και καθόλου άγνωστοι...). Από εκεί εκμεταλευόμενοι την ασύρματη σύδεση internet που παρέχεται στην βιβλιοθήκη εκπέμπουν γνωστό παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό. Επειδή το σήμα του ασύρματου internet δεν είναι υψηλής ποιότητας απαίτησαν από τον πρύτανη να τους δώσει ενσύρματη σύνδεση. Η κολυσιεργία, κατά την κρίση τους, του πρύτανη τους οδήγησε να πάνε στο Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου και να προξενήσουν ζημιές. Και μάλιστα έχοντας το θράσος να προειδοποιήσουν πως αν δεν γίνει η σύνδεση άμεσα θα ξαναέρθουν και θα ολοκληρώσουν το έργο τους.

Την πληροφορία αυτή μπορείτε απλά να την διαβάσετε και στο Indymedia, γνωστό διαδικτυακό πόλο της "ελεύθερης πληροφόρησης".

Ο πρύτανης έκοψε, προληπτικά όπως αναφέρεται, την πρόσβαση στο Internet σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό μεταξύ άλλων έχει μπλοκάρει την δήλωση μαθημάτων του νέου εξαμήνου ώστε να αρχίσει η εκαπιδευτική διαδικασια, την δήλωση βιβλίων ώστε να πάρουν το συντομότερο δυνατό οι φοιτητές βιβλία για το νέο εξάμηνο και φυσικά διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες δέκάδων εργαστηρίων.

Τι περιμένουμε λοιπόν τον κ. πρύτανη και την πολιτεία; Να υποκύψει και να συνδέσει με γραμμή την παράνομη κατάληψη; Να συνεχίσει να ανέχεται την άλλη παράνομη κατάληψη στο κτίριο διοίκησης ενώ απείλησε πως αν δεν λήξει θα χρησιμοποιήσει τα νόμιμα μέσα;

Και από την κοινωνία, γονείς φοιτητών και άλλους περιμένουμε επιτέλους να τοποθετηθούν. Θα ανεχόμαστε άλλον αυτη την κατάσταση. Τοποθετηθείτε επιτέλους συμπολίτες μου...