Με σοκολάτες και παιχνίδια κόντρα στην κρίση

Οι δυσάρεστες οικονομικές ειδήσεις είναι πλέον καθημερινότητα. Ανεβαίνουν οι δείκτες της ανεργίας και πέφτουν οι δείκτες της ευτυχίας. Αν και κάποιες φορές αρκεί λίγη ... σοκολάτα για να ξεχάσουμε την οικονομική κρίση.

Μπορεί ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας ή οι μάνατζερ να ανησυχούν σοβαρά για την οικονομική κρίση, υπάρχουν όμως άλλοι κλάδοι που θεωρούν πως η κρίση είναι μια ευκαιρία ανάπτυξης και εξέλιξης. Όπως, για παράδειγμα, τα ζαχαροπλαστεία και τα μαγαζιά που πουλάνε παιχνίδια.

Η σοκολάτα της "ευτυχίας"

Αύξηση των πωλήσεων σοκολάτας καταγράφουν οι έρευνες.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Αύξηση των πωλήσεων σοκολάτας καταγράφουν οι έρευνες. «Η σοκολάτα σε κάνει ευτυχισμένο. Και αν ίσως κάποιος είναι δυστυχισμένος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καλά θα έκανε να έτρωγε ένα κομματάκι σοκολάτα και τότε θα......
δει τον κόσμο πολύ διαφορετικά», λέει η Πωλίν Μαλό, που εργάζεται σε ένα κατάστημα με σοκολάτες στο Βερολίνο. Κάθε είδους σοκολάτες και σοκολατάκια με πολύ αγάπη και φροντίδα τα τυλίγει μέσα στα διάφανα σακουλάκια. Έξω μπορεί οι άνθρωποι να ανησυχούν, μέσα στο μαγαζί οι πελάτες είναι προστατευμένοι από τα δεκάδες είδη μαύρης σοκολάτας και σοκολάτας υγείας. «Πρέπει να πω πως οι άνθρωποι αγοράζουν σοκολάτα και δεν παραπονιούνται ότι είναι ακριβή», επισημαίνει η Πωλίν.



Ικανοποιημένος δηλώνει ο Γιούργκεν ΡάουςBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Ικανοποιημένος δηλώνει ο Γιούργκεν Ράους Την ίδια άποψη έχει και ο 60χρονος ιδιοκτήτης του μαγαζιού Γιούργκεν Ράους.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία που επαναλαμβάνεται. Επαναλαμβάνεται από την εποχή μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι άνθρωποι τρώνε με μεγάλη ευχαρίστηση σοκολάτα, όταν δεν είναι καλά. Είναι ένα είδος απόλαυσης. Και το βλέπουμε και με αριθμούς. Εμείς παράγουμε και πουλάμε περισσότερη σοκολάτα τώρα», εξηγεί ο κ. Ράους.

Τα επιτραπέζια εναλλακτική λύση στην ακριβή έξοδο

Μια βραδιά με Monopoly δεν είναι και η χειρότερη επιλογήBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Μια βραδιά με Monopoly δεν είναι και η χειρότερη επιλογήΠαρόμοια είναι η κατάσταση και στην αγορά των παιχνιδιών. Οι άνθρωποι μένουν περισσότερο στο σπίτι τους και είναι μια ευκαιρία να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια. Αυτό διαπιστώνει και ο Κριστιαν Στάπλετ στο Βερολίνο, ο οποίος έχει δυο μαγαζιά με παιχνίδια στο Βερολίνο. Στα ράφια του έχει 5 νέα είδη Monopoly.

«O τζίρος ήταν συνολικά καλύτερος. Στο λιανεμπόριο πήγαν καλύτερα τα πράγματα. Πόσο καλύτερα δεν μπορώ να σας πω ακριβώς», λέει με ικανοποίηση ο κ. Στάπλετ.



Όπως και να το κάνεις μια παρτίδα Monopoly είναι πιο οικονομική από μια βραδινή έξοδο με θέατρο, σινεμά ή φαγητό. Και δεν είναι απαραίτητα και η χειρότερη επιλογή. Πενία τέχνας κατεργάζεται.
Πηγή DW