ΤΕΜΠΜΕ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ

Η παρέα του καφενείου συνεχώς μεγαλώνει. Καλωσορίζουμε σήμερα μαζί μας τον Γιάννη Τερζή, του δίνουμε πόστο και αρχίζει αμέσως δουλειά. Γιάννη καλώς ήλθες μαζί μας στην περιπέτεια του καφενείου.

Γράφει ο Γιάννης Τερζής

Απορώ με τους ανευθυνο-υπεύθυνους .
Απορώ με τους ιθύνοντες και τους αρμόδιους .
Απορώ με όλους αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για την ζωή μας .
Απορώ με τους νομοθέτες.
Απορώ με τους οργανωμένους ,τους πολιτικούς , τους συνδικαλιστές , τους τραπεζίτες , τους δικηγόρους , τους αναρχικούς , τους καταληψίες , τους δήθεν αυθεντίες .
Απορώ με τους προοδευτικούς και τους συντηρητικούς .
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
Αφήστε τον κοσμάκη στην ησυχία του .
Δώστε δουλειά να μην έχει ο κόσμος μιζέρια και μουρμούρα . Το πήρε το μήνυμα ο λαός . Σιγά να μην ξαναπέσει στην καταναλωτική παγίδα των πολυεθνικών εταιριών . Αστο καλύτερα . Δεν μας χρειάζονται ούτε τα εορτοδάνεια ούτε τα διακοποδάνειά σας .
Δεν μας χρειάζεται το ΤΕΜΠΜΕ σας .
Ποιός φωστήρας το σκέφτηκε να ξαναματαχρεώσει τους επαγγελματίες με το 30% του τζίρου τους με....
διάρκεια αποπληρωμής τα 3 χρόνια ?
Δηλαδή σε 6 μήνες θα μπορούν να δώσουν την 1η δόση ?
Γι'αυτούς το εφηύρανε το έργο !!
Και το χειρότερο απ'όλα είναι ότι όσοι κάνανε τις αιτήσεις τους και απορριφθήκαν , αισθάνονται και κάπως !!! Οχι κύριοι ! Αν θέλανε να βοηθήσουνε θα το κάνανε και με ελάχιστο κόστος . Θα μπορούσαν να ρυθμίσουν χρέη και οφειλές με ευνοϊκότερους όρους , να παραγράψουν ακόμη οφειλές προς το δημόσιο και τις τράπεζες . Να ξαναδώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να νιώσουν οτι υπάρχουν και θεσμοί που είναι ανθρωποκεντρικοί και όχι απλά οικονομικές συναρτήσεις εσόδων εξόδων .
Ομως απορώ και με τον εαυτό μου .
Τι περιμένω ? Κάποιον που να βλέπει . Οχι αυτούς που μόνο κοιτάζουνε . Κάποιον που να μπορεί να δεί . Οχι αυτούς που αποφασίζουνε . Κάποιον που να μπορει ν'ακούει . Κάποιον που να ξέρει τι να κάνει και να το κάνει , όχι απλά να λέει οτι θέλει να το κάνει . Οχι αυτούς που προωθούν τα ΤΕΜΠΜΕ , αλλά αυτόν που θα ξεφορτώσει τους ώμους του πολίτη .
Υπάρχει κάποιος ? Ναί . Εσύ , Εγώ , όλοι μαζί . Εμείς παρέχουμε απλόχερα την εξουσία στους ΤΕΜΠΜΕ , στους πάνω , τους πολύξερους .
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας οτι χωρίς εμάς δεν υπάρχουν και αυτοί .