"Τιτανομαχίες" στο Βερολίνο


Oι "μεγάλες δυνάμεις" του μπάσκετ είναι ήδη στο Βερολίνο με στόχο το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης και τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στις Ελληνικές ομάδες περιμένοντας να φέρουν το τρόπαιο στην Ελλάδα
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
Ημιτελικοί 1 Μαΐου
Στις 22:00 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί ο ελληνικός "εμφύλιος" ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Final 4 της Ευρωλίγκας που θα γίνει την Παρασκευή 1η Μαΐου στο Βερολίνο και θα μεταδωθεί από το ΣΚΑΙ.
Ο άλλος ημιτελικός....
ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπαρτσελόνα, θα διεξαχθεί στις 19:00 της ίδιας ημέρας.
Κυριακή 3 Μαΐου
Μικρός τελικός 18:00
Τελικός 21:00
ΠΑΟ. Πανέτοιμοι για την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά από δύο χρόνια δηλώνουν άπαντες στις τάξεις του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν βιάζονται και για την ώρα σκέφτονται μόνο τον ημιτελικό της Παρασκευής κόντρα στον Ολυμπιακό. Λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής (που περιλαμβάνει και τους 15 παίκτες της ομάδας) ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε το στίγμα του.
"Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ έμπειρος, ενώ ο Ολυμπιακός όχι τόσο. Θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος. Οι πιθανότητες είναι 25% για κάθε ομάδα. Οι φιλοδοξίες του
Παναθηναϊκού είναι οι πιο υψηλές. Στόχος μας είναι να πάμε στον τελικό. Επομένως, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ο ημιτελικός. Για όποιον αγαπά το μπάσκετ, το φάιναλ φορ θα είναι κάτι εξαιρετικό", τόνισε.
Ο αρχηγός της ομάδας και ρέκορντμαν συμμετοχών σε φάιναλ φορ, Φραγκίσκος Αλβέρτης, τόνισε: "Για να φτάσουμε εδώ πέρασε μία δύσκολη χρονιά. Φεύγουμε για το ένατο φάιναλ φορ στην ιστορία της ομάδας. Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Η ομάδα είναι έτοιμη. Πάμε για δύο καλά παιχνίδια. Το βασικό είναι να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και θέληση. Εμείς στο μυαλό μας έχουμε έναν ημιτελικό κι έναν τελικό".
ΟΣΦΠ. Ως μία μεγάλη πρόκληση στην οποία ο Ολυμπιακός δείχνει ικανός να αντεπεξέλθει αντιμετωπίζει το φάιναλ φορ ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όπως δήλωσε κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Βερολίνο.
Για τη μάχη της Πρωτομαγιάς ανάμεσα στην ομάδα του και τον Παναθηναϊκό, o "δράκος" δήλωσε: "Θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη. Όποιος κάνει τα λιγότερα και όποιος είναι σωματικά και ψυχολογικά έτοιμος από το πρώτο μέχρι τελευταίο λεπτό θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες. Είναι το πιο αμφίρροπο τουρνουά που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Όλες οι ομάδες έχουν το ταλέντο να αντεπεξέλθουν σε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε να παίξουμε μ' έναν δυνατό αντίπαλο και δουλεύομε σκληρά για να αντεπεξέλθουμε σε δυσκολίες του ματς. Είχαμε πει να παίζουμε με τους καλύτερους ώστε να γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι. Οι ομάδες χτίζονται μέσα από δυνατά και δύσκολα παιχνίδια, τα οποία πρέπει να διαχειρίζεσαι ανάλογα".
Όσον αφορά στον τραυματισμό του Παναγιώτη Βασιλόπουλου (μέση), ο οποίος ακολούθησε μαζί με τους υπόλοιπους 17 παίκτες του ρόστερ την αποστολή, είπε: "Μέρα με τη μέρα, στιγμή με τη στιγμή θέλουμε να είναι καλύτερα, κοντά μας και να παίξει. Θα δούμε αύριο στην προπόνηση πως θα είναι. Περιμένουμε".
Από πλευράς παικτών, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, που έχει λάβει μέρος και στα προηγούμενα έξι φάιναλ φορ, είπε: "Σαν συμβουλή δίνω στους νεότερους να μην κάνουμε τίποτα διαφορετικό και παραπάνω από αυτά που κάναμε όλη τη χρονιά. Έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα, θα τα δείτε την Παρασκευή στο γήπεδο και ελπίζω να μας βγούνε. Εμείς θέλουμε να πάμε το παιχνίδι, όπως πήγε στο ΣΕΦ. Να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην επιτρέψουμε στον Παναθηναϊκό να το πετύχει. Όσο για το επόμενο αντίπαλο, δεν υπάρχει προτίμηση... Επιθυμία μου είναι να περάσει ο Ολυμπιακός στον τελικό. Μπορεί να υπάρχει συναισθηματική πίεση για μένα με την ΤΣΣΚΑ, αλλά από εκεί και πέρα το θέμα είναι να περάσουμε στον τελικό".