Ιεροσυλία

Πήραμε αυτό το email και το δημοσιεύουμε

Από τον geopgeo

Σε απόσταση 4 περίπου σταδίων από το στίβο των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία, μικρή, αλλά βέβηλη έπαυλη νεόπλουτου Ρωμαίου πολίτη ανηγέρθη. Τινές των Ελλήνων στην Αγορά διεμαρτυρήθησαν. Αναπολούν, ίσως, τη χαμένη αίγλη του Ελληνισμού και διαπορούν, προβαίνουν σε ακραίους και κακόβουλους χαρακτηρισμούς: ομιλούν περί ύβρεως, ότι δήθεν υπάρχει υπέρβαση των ορίων και περιφρόνηση προς το Ιερό της Άλτεως, εκδήλωσις αναισχυντίας.
Όμως, οι πραγματιστές, οι γνωρίζοντες να διαβλέπουν το μέλλον, πλείονες όντες, ως Γραικύλοι, δικαιολογούν την ανορθογραφία, αποδέχονται τη φυσιολόγική πορεία των πραγμάτων. Όλα κάποτε τελειώνουν ποιος είπε πως οι αξίες δεν υπόκεινται στη φθορά του χρόνου. Μόνο η αλαζονεία παραμένει αγέρωχη διαχρονική. Ο πλούτος δεν αρκεί να υπάρχει, πρέπει και να επιδεικνύεται, όχι κατ' αναγκην ως χλιδή, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εδώ, αλλά ως καταφρόνησι των ιερών, των αξιών και των συνανθρώπων.
Ολυμπία 2009 μ.Χ.

Όσοι ενδιαφερόμενοι επισκεφθείτε μέσω του google erth την......
περιοχή στην Αρχαία Ολυμπία, που έχει χαρακτηρισθεί από την αρχαιολογική υπηρεσία ζώνη Α, απολύτου προστασίας.
.Οι συντεταγμένες είναι: 370 28΄20. 60΄΄Ν και 210 38΄30.16΄΄ Ε. Το ακίνητο ήταν παλιά ερειπωμένη πλινθόκτιστη αγροικία έτοιμη να καταρρεύσει και ανακαινίσθηκε πρόσφατα. Τα κτήματα στην περιοχή είναι «εθνικές γαίες» και χρησιμοποιούνται από τους αγρότες μόνο για καλλιέργεια και για καμιά άλλη χρήση. Σκεφθείτε τι δρόμος ανοίγει.
Για να ακυρώσουμε αυτή την παρανομία στείλτε τη διαμαρτυρία σας στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) email grkas@culture.gr ή στην διευθύντρια της Ζ΄Εφορείας Αρχ. Ολυυπίας κ. Χατζή email gchatzi@culture.gr


Υπόδειγμα διαμαρτυρίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Διαμαρτύρομαι για την απαράδεκτη και παράνομη ανακαίνιση της παλιάς ερειπωμένης πλινθόκτιστης αγροικίας, δίπλα στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας. Παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του χώρου, που βρίσκεται δίπλα στην Ιερή Άλτη και έχει χαρακτηρισθεί ως ζώνη Α΄ απολύτου προστασίας.