Μόνη της η Νέα Δημοκρατία ψήφισε την σύμβαση για την Ολυμπιακή

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η σύμβαση για την πώληση της Ολυμπιακής.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη.

ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την κατ' άρθρο συζήτηση, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει νόημα, αφού δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στην συμφωνία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Τσιόκας έθεσε θέματα διαδικασίας, αλλά και ουσίας, υποστηρίζοντας ότι το δημόσιο θα έπρεπε να συμμετέχει στο νέο σχήμα.

Τα κόμματα της αριστεράς τάχθηκαν κατά ενός.... αμιγούς δημόσιου αερομεταφορέα, ενώ το ΛΑΟΣ ζήτησε το θέμα να συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Το ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα μέσα από την σύμβαση για επανακρατικοποίηση της Ολυμπιακής.

Ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης απάντησε ότι τόσο οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και η υπεύθυνη του τομέα κυρία Διαμαντοπούλου, έχουν ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα τους δεν προτίθεται να επαναφέρει την εταιρεία στο κρατικό τομέα επομένως η κριτική τους είναι υποκριτική.

"Ο τρόπος αυτός προβλέπεται από τον κανονισμό και τον ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στις συμβάσεις που έκαναν", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.Πηγή SkAI