Στις 7 Μαΐου η Ολομέλεια Εφετών

Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 Μαΐου θα συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών που θα κρίνει εάν τελικώς η ανάκριση για την υπόθεση του Βατοπεδίου θα διενεργηθεί από εφέτη ή πρωτοδίκη ανακριτή.
Την ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας όρισε ο προϊστάμενος του Εφετείου κ. Ι. Γιαννούλης.
Οι περίπου διακόσιοι εφέτες και πρόεδροι εφετών θα κρίνουν εάν το σκέλος της υπόθεσης Βατοπεδίου που αφορά μη πολιτικά πρόσωπα χρήζει διερεύνησης από εφέτη ανακριτή. Επιπλέον, οι ίδιοι, σ' αυτή την περίπτωση, θα ορίσουν και τον εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα διενεργήσει την έρευνα. Τη σύγκληση της Ολομέλειας είχε ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς, επικαλούμενος τη σοβαρότητα και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης.
Εν τω μεταξύ, διαφωνούν με τη θέση του κ. Γ. Σανιδά να μην διαβιβάσει τη δικογραφία για το Βατοπέδι στη Βουλή, έξι μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (Δ. Μαζαράκης, Κ. Μπαλντάς, Ν. Σαλάτας, Βαρβάρα Πάπαρη, Δ. Βλάχος, Μαργαρίτα Στενιώτη). Οπως επισημαίνουν, «το γεγονός ότι παρήγγειλε τη διενέργεια της έρευνας, ουδόλως του παρέχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή».