ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ (ΓΙΑΤΙ) ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

greekamericannewsagency.com
Δεν πρόκειται να έρθει στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός! Όχι μόνο γιατί απλά δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο σοβαρό ενδεχομένο παρά μόνο εκφρασμένες επιθυμίες και ευσεβείς πόθοι κάποιων που ήθελαν να συμπαρασύρουν το Μέγαρο Μαξίμου σε μια τέτοια υπερφιλόδοξη αναμονή αλλά γιατί α) δεν έχει γίνει καμία προηγούμενη σχετική προετοιμασία από κανέναν!

Βολιδοσκοπήσεις επίσημες δια της διπλωματικής οδού έγιναν αλλά έπεσαν στο κενό και έτσι η πόρτα του Λευκού Οίκου προς το παρόν παραμένει κλειστή... Το γιατί είναι μια άλλη επίσης σοβαρή υπόθεση που χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Και β) εθνικά η συγκυρία δεν προσφέρεται μετά τις αιφνιδιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό... Το ρίσκο θα ήταν μεγάλο για τον Κώστα Καραμανλή. Προς το παρόν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου και των έντονων παρασκηνιακών διεργασιών που παρατηρούνται και αφήνουν σύξυλους και ακάλυπτους όσους πίστευαν και έτρεφαν.......
ελπίδες για την νέα Αμερικανική ηγεσία λόγω της σθεναρής υποστήριξης στην εκλογή Obama των λίγων Κυπρίων-και κανένος Έλληνα- που δραστηριοποιούνται στο εθνικό θέμα της Κύπρου όλοι εκτός από το θυμό και την δικαιολογημένη οργή τους απλά πάλι ελπίζουν να βγει κάτι από την έκτακτη συνάντηση που θα έχουν σήμερα στην Ουάσιγκτον ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος με την κ. Χίλαρυ Κλίντον Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος πάει στην Ουάσιγκτον μετά από ασφυκτικές πιέσεις απλά μια μέρα νωρίτερα για την γνωστή τελετή εορτασμού της εθνικής μας επετείου για την 25η Μαρτίου.

Ωστόσο αρκετοί σε Ουάσιγκτον Αθήνα και ΝΥ-ο κάθε ένας για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους - είχαν επενδύσει και προσέβλεπαν σε μια πιθανή συνάντηση Καραμανλή-Obama. Έλεγαν, διέδιδαν αλλά και έγραφαν κάποιοι εδώ και μέρες επικαλούμενοι "πηγές" ότι επίκειται επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Λευκό Οίκο και ότι επρόκειται να έρθει στις ΗΠΑ και να έχει συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Obama. Μάλιστα μερικοί εντελώς ερασιτεχνικά και χωρίς να έχουν κάνει σχετικό ρεπορτάζ και προηγούμενη διασταύρωση έφτιαχαν ολόκληρα σενάρια για αυτή την συνάντηση που επρόκειτο να γίνει τον Απρίλιο ... Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει και το γιατί περίπου το είπαμε αλλά αξίζει να το διαβάσετε στο πάντα έγκυρο ΒΗΜΑ σε ειδική ανάλυση του Βασίλη Μαρκεζίνη.

Το φαινόμενο δεν είναι νέο. Πάντα την ίδια περίοδο, κάθε Μάρτιο, φουντώνει σκόπιμα η ίδια παραφιλολογία με αφορμή την απονομή του γνωστού proclamation που παραδίδει η εκάστοτε Αμερικανική ηγεσία σε μια ομάδα ΕλληνοΑμερικανών και ΑμερικανόΚύπριων της οποίας ηγείται πάντοτε, εδώ και μια δεκαετία που εθιμικά γίνεται αυτή τη τελετή, ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Ποια είναι όμως η αλήθεια για αυτή την συνάντηση που κάποιοι με συγκεκριμένεςς σκοπιμότητες σε Αθήνα, Ουάσικγτον και Νέα Υόρκη, εντέχνως έχουν φροντίσει να προσδώσουν πολιτική βαρύτητα.