Καφετζή λυπούμαι Την Ελληνική Παιδεία στόχευα


Καφετζή λυπούμαι αν δημιούργησα με την αναρτησή μου "Ετσι χτίζεται η καφρίλα" (Διαβάστε εδώ) κάποιο πρόβλημα στο καφενείο σου αλλά για αυτό φταίει εν μέρει η πολύ καλή γνώμη που έχω για τους θαμώνες του Καφενείου αλλά ίσως και η αδυναμία μου να εκφράζω τις σκέψεις μου εν θερμώ (ασφαλώς συντελεί και το ζάχαρο μου ).

Σου λέω λοιπόν όσο ποιο απλά μπορώ σχεδόν τηλεγραφικά.

Θεωρώ τον μέγα Αλέξανδρο σαν ένα από τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, όχι τόσο για το κατακτητικό του έργο όσο για το εκπολιτιστικό . Κοντά στο όνομα του μου όμως μου έλειψε ο δάσκαλος που τον έφτιαξε , ο Αριστοτέλης , για τον οποίο ίδιος ο Αλέξανδρος είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του .

Και βέβαια ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν απλά ένας Μεγάλος αυτοκράτορας , αλλά Ρωμαίος για τους Ρωμαίους και τον Χριστιανισμό και ασφαλώς δεν είχε θέση ανάμεσα στους μεγάλους Έλληνες.

Σέβομαι τους σύγχρονους πολιτικούς και κυρίως τους σύγχρονούς επιστήμονες που ψηφίστηκαν αλλά προς θεού όχι και ο Καραμανλής κοντά στον Μέγα Αλέξανδρο και ο Παπανικολάου στη θέση του Ιπποκράτη .

Όλη η ανθρωπότητα μιλά για το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα και υποκλίνεται μπροστά στους Ανθρώπους που το δημιούργησαν ενώ οι Έλληνες αγνοούμε και τους ανθρώπους και το έργο τους . Πόσοι Έλληνες ξέρουμε σε τι συνίσταται το θαύμα του Παρθενώνα .

Την Ελληνική Παιδεία στόχευα με το άρθρο μου που όλοι συμφωνούμε για το χάλι της το οποίο με τη σειρά του συντελεί καθοριστικά στο χάλι του τόπου μας .

Για όσους φίλους ρωτούν ποιος είμαι εγώ που τολμώ μιλώ ,τους απαντώ . Ένας από εσάς είμαι ο τελευταίος !

«Ο ΟΥΤΙΣ Ο ΘΕΡΣΙΤΗΣ»

Και για την αντιγραφή

Λεωνίδας Ορφανουδάκης