Ζει ο βασιλιάς Αλέξανδρος;;;;

Γράφει η Ρόδι

Το θαύμα , που δημιούργησε ο Μέγας Αλέξανδρος και η Μακεδονία !!!!! Οι ιστορικοί όλων των εποχών προσπαθούν να απαντήσουν πώς ένας Μακεδόνας έγινε μυθική μορφή στην Χριστιανική Δύση , στον Μουσουλμανικό κόσμο,στην ανατολική φιλοσοφία και στο σύγχρονο μυθιστόρημα.

Μέγας Αλέξανδρος ( 356 - 323 π.χ. )

(Η αποκρυπτογράφηση ενός μύθου)

Η καταγωγή των Μακεδόνων

Η παλαιότερη πληροφορία, που έχουμε για τους Μακεδόνες προέρχεται από τον 'Ελληνα ποιητή Ησίοδο, που έγραψε το 700 π.χ. Σύμφωνα , λοιπόν με τον Ησίοδο , ο Δευκαλίων, που ζούσε στην Θεσσαλία,είχε ένα γυιό τον Ελληνα και μία κόρη την Θυϊα . Ο Ελληνας είχε γυιούς τον Δώρο , τον Ξούθο και τον 'Ιωνα.
Η Θυϊα συνέλαβε με τον Δία και γέννησε δύο γυιούς τον Μάγνητα και τον Μακεδόνα . Συνεπώς οι Μάγνητες και οι Μακεδόνες ήταν συγγενείς με τους 'Ελληνες. Οι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν Μακεδονική διάλεκτο ,της οποίας το βασικό λεξιλόγιο ήταν Ελληνικό .

Οι Μακεδόνες ζούσαν γύρω από το όρος 'Ολυμπος,σαν ημινομάδες βοσκοί και το κράτος τους είχε ακαθόριστα σύνορα . Τον 7ο π.χ αιώνα παρουσιάσθηκε μία κεντρική εξουσία , που ήταν αποτέλεσμα της επέμβασης στην Μακεδονία της δυναστείας των Τημενιδών από το 'Αργος της Πελοποννήσου..........

Διάβασε την συνέχεια εδώ