Τηλε....Νέα

Γράφει η Χριστίνα Κατσαντώνη

Δύο είναι τα θέματα που απασχολούν τον μέσο Έλληνα αν κρίνουμε από τον χρόνο που τους αφιερώνει η τηλεόραση. Το ένα είναι η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της, το άλλο ποιος θα παρουσιάσει του χρόνου τον «Πρωινό καφέ» (ως καταλαβαίνετε το δεύτερο μας «καίει» λίγο περισσότερο). Σε πρωινά και μεσημεριανά πάνελ δεν υπάρχει άλλο θέμα συζήτησης από τους επόμενους παρουσιαστές του «Καφέ», ενώ για το θέμα έχει ζητηθεί γνώμη από ό,τι περπατάει, πετάει ή κολυμπάει στα πέριξ των τηλεοπτικών πλατό.
Ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνταξιούχοι δημοσιογράφοι, ξεχασμένοι παρουσιαστές ή παρουσιάστριες, μοντέλες, πρώην παίκτες ή παίκτριες ριάλιτυ, άνεργοι τηλεστάρ, τηλεκριτικοί, ακόμα και......
πολιτικοί καλούνται από εκπομπές άλλων καναλιών να πουν τη γνώμη τους γύρω από το ποιος θα είναι του χρόνου στον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1! Επιτέλους, ας δοθεί μια απάντηση, όχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη Φαίη Σκορδά…

Η δικαιοσύνη του Χίου

Ο Στέφανος Χίος είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό του, όταν άλλος οδηγός, τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Δυστυχώς, το όλο περιστατικό έδωσε αφορμή να βγει στο Star για να πει με ύφος αδέκαστου τιμωρού: «Θέλω να πω σε αυτόν που με χτύπησε ότι θα τον βρω! Και ότι εκτός από την κανονική δικαιοσύνη, υπάρχει και η δικαιοσύνη του Χίου»! (Και εκτός από την κανονική ανοησία, να δείτε πόσες άλλες υπάρχουν …)

Άβυσσος

Στην κρατική τηλεόραση θα συνεχιστεί όπως δείχνουν τα πράγματα η εκπομπή του Χρήστου Βασιλόπουλου, «Στη μηχανή του χρόνου», η οποία «κόπηκε» αιφνιδίως από τον Alpha, αν και ήταν μια καταξιωμένη εκπομπή με πιστή μερίδα τηλεοπτικού κοινού. Στο μεταξύ, στον Alpha, όπου εσχάτως σημειώθηκαν δεκάδες απομακρύνσεις επιτυχημένων εκπομπών και δημοσιογράφων, ανακοινώθηκε και μία πρόσληψη, αυτή της Εμης Λιβανίου για ένα νέο τηλεπαιχνίδι με τίτλο «Ten». Εφυγε δηλαδή, τόσος κόσμος, ήρθε η Λιβανίου (άβυσσος η ψυχή των Γερμανών επενδυτών…).

Αποκάλυψη!

Μεσημέρι στον Alpha: η οθόνη μαυρίζει απότομα, για να πέσει η βαρύγδουπη ανακοίνωση (άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο) για μια είδηση που δεν σηκώνει διάψευση, δεν έχει δημοσιοποιηθεί πουθενά και θα παρουσιαστεί σε λίγο στο «Κους Κους»! Η ώρα της αλήθειας φτάνει και με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε την αποκάλυψη, που είναι ότι ο Δημήτρης Παπανώτας έφυγε από το Star. (Υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό τον πλανήτη; Έστω του Χίου…)

Ξένες σειρές

Την Τρίτη 7 Απριλίου θα κάνει την επόμενη εμφάνισή του στον Alpha ο Λάκης Λαζόπουλος με το επόμενο «Αλ Τσαντίρ Νιουζ», το οποίο βεβαίως θα έχει την ευκαιρία να σχολιάσει και το ανανεωμένο πρόγραμμα του σταθμού, που ξεκινά από τις 30 Μαρτίου. Βασική αλλαγή είναι αυτή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, που θα μεταδίδεται στις 7.00 μ.μ. Οικονομική και δοκιμασμένη και η λύση που έχει επιλέξει ο σταθμός για το prime time με ξένες σειρές όπως το CSI (τον κύκλο στο Μαϊάμι), που προβάλλεται σε γενναίες δόσεις, δύο επεισοδίων ημερησίως.

Ευαισθησία και ειλικρίνεια

Παραδοσιακά στην Ελλάδα, οποιοσδήποτε άνθρωπος της τηλεόρασης (από τον «μικρότερο» μέχρι τον «μεγαλύτερο») ερωτηθεί για το ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμά του, θα επιλέξει μεταξύ τριών εκδοχών: «Είμαι πολύ ευαίσθητος», ή «είμαι πολύ ειλικρινής», ή «είμαι τελειομανής». (Είναι όλοι τόσο τέλειοι, που μόνο για τελειομανία εγκαλούν τους εαυτούς τους…) Η Βικυ Χατζηβασιλείου, καλεσμένη στην εκπομπή της Αννας Δρούζα, δεν ξέφυγε του κανόνα. Για ελάττωμα της επέλεξε την τελειομανία της. (Κι εγώ τώρα που το σκέφτομαι το ελάττωμά μου, είναι ότι έχω πολύ μεγάλη καρδιά και δεν λέω κακή κουβέντα για κανένα –είμαι και πολύ ευαίσθητη και ειλικρινής όμως…)Πηγή cosmo