ΣΟΥΠΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟ 0-0

Με εκπληξεις παλι ο ΠΑΟ στη συνθεση του αρχιζοντας με προωθημενο τον Ρουκαβινα και στην αρχικη του συνθεση τον Ιβανσιτς, αντιμετωπιζει τον Ολυμπιακο σε ενα ματς γοητρου αλλα και μεγαλης σημασιας για τον Παναθηναικο, μιας και ο ΠΑΟΚ νικησε σημερα εκτος εδρας. Το α' ημιχρονο κυλησε χωρις τιποτα το ιδιαιτερο και εχοντας μονο δυο σουτ, ενα απο καθε ομαδα. Καμμια ομαδα δεν εχει επικρατησει της αλλης, υπαρχει πολυ τρεξιμο εκατερωθεν και σκληρες διεκδικησεις της μπαλας σε μια προσπαθεια να επιβαλλει ο ενας στον αλλο το παιγνιδι του.

Το β' ημιχρονο κυλησε με εναλλασομενη υπεροχη, πολλες κιτρινες και μια κοκκινη στον Σαριεγκι. Ο Παναθηναικος επωφελουμενος απο την κακη κατασταση του αντιπαλου του τις τελευταιες τρεις εβδομαδες και παρα το οτι επαιζε με 10 παικτες, σταθηκε στο γηπεδο καλυτερα και εχασε ευκαιριες με μεγαλυτερη το φαουλ του Καραγκουνη στο δοκαρι. Τα ατου του Ολυμπιακου Μπελουτσι, Τζορτζεβιτς, Γκαλετι και Ντιογκο εξουδετερωθηκαν απο τους παικτες της ομαδας. Η αποβολη του Σαριεγκι συσπειρωσε την ομαδα που επαιξε αποφασιστικα στο τελευταιο ημιωρο. Ο αγωνας ειχε παμπολλα φαουλ και απο τους δυο με τον διαιτητη να μοιραζει αφειδως τις κιτρινες. Το οφσαιντ του Κλευτον που κατεληξε σε ανατροπη του στη περιοχη, ηταν φανερο λαθος του εποπτη.

Οι παικτες του Παναθηναικου επαιξαν σχετικα καλα και κυνηγησαν τη νικη. Η συνθεση που κατεβασε ο Ολλανδος που συνηθιζει να αιφνιδιαζει, οπως και αλλες φορες δεν του βγηκε και μιλαω μεχρι την αποβολη του Σαριεγκι, διοτι μετα οπως ηταν φυσικο αλλαξαν τα συστηματα και η συνθεση αναγκαστικα. Η μπαλα συνεχισε να προωθειται με μακρινες πασες που δεν ειχαν την αναμενομενη καταληξη. Η αμυνα ηταν καλη αλλα η ομαδα επασχε στην αναπτυξη του παιγνιδιου.
Εντυπωση μου προκαλει η εμμονη του Τεν Κατε να αγνοει τον Κλευτον, τον Νινη και σημερα το σκεπτικο του να αφησει τον Πετροπουλο στο παγκο.

Γκαλινοβιτς, Βαβζινιακ, Σαριεγκι, Σιμαο και Βυντρα ηταν οι διακριθεντες του Παναθηναικου χωρις οι υπολοιποι να υστερησουν εμφανως. Παντως η γενικη εικονα του παιγνιδιου ηταν μετριοτατη.
Σημασια εχει οτι ο ΠΑΟΚ νικωντας εκτος εδρας προηγειται στη βαθμολογια του ΠΑΟ και δειχνει οτι θα γινει μεγαλη μαχη για τη δευτερη θεση.

WWW.GREENPOWERPAO.BLOGSPOT.COM