Ειδήσεις talk show...

Γράφει ο Dimmy the Greek

Εδώ και χρόνια έχουν δημιουργηθεί κάποια νέα ήθη στην τηλεοπτική παρουσίαση των γεγονότων που δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια των ειδήσεων όπως συμβαίνει στις περισσότερες σοβαρές χώρες. Σε κάθε ένα από τα μεγάλα κανάλια μαζεύονται στις 8 το βράδυ 5-6 σχολιαστές, γίνεται μία συνοπτική παρουσίαση των βασικών ειδήσεων και το υπόλοιπο πενηντάλεπτο περίπου εξαντλείται στην ανάλυση των απόψεων των δημοσιογράφων για τα γεγονότα.
Αναρωτιέμαι πόσο μεγάλη διαφορά έχει αυτό από τις ειδήσεις των μοναδικών καναλιών της δικτατορίας όπου ακούγαμε συγκεκριμένες απόψεις της χούντας για τα γεγονότα τις οποίες περίπου οφείλαμε να ενστερνιστούμε. Τουλάχιστον αυτό έκαναν πάρα πολλοί εκείνη την εποχή. Η διαφορά τώρα είναι ότι την μπακέτα στην παρουσίαση δεν κινούν κάποιοι πολιτικοί ή στρατιωτικοί αλλά κάποιοι επιχειρηματίες.
Μου κάνει πραγματικά τρομερή εντύπωση πως ενίοτε άρθρα ή ακόμα περισσότερο ραδιοφωνικές παρουσίες των προβεβλημένων δημοσιογράφων (π.χ. Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου, Τρέμη, Τσίμας) έχουν εξαιρετικά στοιχεία ψυχραιμίας και καθαρής ευθυκρισίας, ενώ συγκεκριμένες εποχές είναι εντελώς και φανερά επηρεασμένοι από τις απόψεις και τάσεις που φανερά τους επιβάλλεται να εκφράσουν. Τότε πραγματικά τους λυπάμαι. Γιατί εγώ ντρέπομαι να επιβάλλω στην εξάχρονη κόρη μου να πάει κάπου και να πει συγκεκριμένα πράγματα για να μην ισοπεδώσω την προσωπικότητα της. Και αυτοί είναι άνθρωποι που αν τους αφήσεις έχουν εξαιρετικές απόψεις.
Ομφαλοσκοπούμε φίλοι μου με μανία... Εδώ ο κόσμος καίγεται... και εμείς ασχολούμαστε πότε με τον κ. Κουκοδήμο, πότε με τον κ. Μανώλη και πότε με τον κ. Τσίπρα... Και τώρα αποφάσισαν κάποιοι να μας πείσουν με κλασσικά τσιτάτα του τύπου "η αποχωρούσα κυβέρνηση", οι ενδοκομματικές απόψεις του κ. Τραγάκη και πόσο αυτές είναι προσωπικές απόψεις ή απηχούν την κομματική θέση, τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου για οικουμενικές κυβερνήσεις... Και εσχάτως ψάχνουμε αν τελικά πραγματικά μας έριξαν το ελικόπτερο στα Ίμια ή το ρίξαμε μόνοι μας...
Έτσι, συνεχίστε... Καλά το πάτε... Στρέφετε τον κόσμο στα μικρά για να σας αφήσουμε να χειριστείτε ερείμην μας τα μεγάλα. Και αναφέρομαι σε όλους