Εκρυψαν ανασφάλιστες εργάτριες σε ψυγείο

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ιδιοκτήτες κονσερβοποιίας στη Νάουσα έκρυψαν σε ψυγεία - θαλάμους παράνομα απασχολούμενες εργάτριες, στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας.

Τέτοιου είδους πρακτικές είναι «κοινό μυστικό» και σύνηθες φαινόμενο, δηλώνει ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νάουσας Ημαθίας Θ.Τσίτσης, που κατήγγειλε το περιστατικό.

«Οι συνθήκες 'μεσαίωνα' τείνουν να κυριεύσουν στην αγορά εργασίας, και η κυβέρνηση παρακολουθεί αδιάφορη τα τεκταινόμενα, που προσβάλλουν κάθε πολίτη μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

«Σας ικετεύω, βγάλτε τις από τα ψυγεία»

Το κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας συνόδευε την ημέρα του ελέγχου στην κονσερβοποιία ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στον οποίο εργαζόμενοι έδωσαν να καταλάβει ότι στα ψυγεία βρίσκονταν κρυμένες εργάτριες.

Ο Θ.Τσίτσης δήλωσε«Δεν αποκάλυψα στους υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας αυτό που συνέβαινε, γιατί είναι σίγουρο ότι αν έβγαιναν από τα ψυγεία θα έχαναν τη δουλειά τους. Όταν βγήκαμε από το εργοστάσιο πήρα αμέσως τηλέφωνο τους εργοδότες».

«Σας ικετεύω. Βγάλτε αμέσως τις εργάτριες από τα ψυγεία, γιατί θα πεθάνουν από το κρύο. Οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας έφυγαν» είπε στους υπεύθυνους ο κ. Τσίτσης.