ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ?


Το πολύ το γέλιο στο τέλος καταντά ακραία μονοτονία. Το συναίσθημα αυτό το ζούμε με την παρούσα κυβέρνηση. Η ίδια της μπορεί να μην έχει αίσθηση του μέτρου, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει ούτε καν αίσθηση του γελοίου. Τρανό παράδειγμα ο γηραλέος βουλευτής εκ Δωδεκανήσου, ο οποίος καημό το έχει που δεν υπουργοποιήθηκε και που ζήτησε από όλους μας να τσοντάρουμε από ένα χιλιαρικάκι ευρώ για να σώσουμε την Ολυμπιακή Αεροπορία… Οι πληροφορίες του Καφενείου αναφέρουν ότι ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος λόγω βουλευτικής ασυλίας. Μόνο τον ειδικό φρουρό έστειλαν στο ψυχιατρείο.

Το σενάριο που μας παρουσίασε από τηλεοράσεως ο γηραλέος πολιτικός φαίνεται ότι το έχει ενστερνισθεί τόσο, που διατίθεται να ξεκινήσει την καταβολή των 1000 ευρώ Αυτός Πρώτος. Όχι τόσο επειδή για πάρα πολλά χρόνια έχει υπάρξει βουλευτής της ΝΔ – που και αυτή φταίει για το κατάντημα του εθνικού αερομεταφορέα μας- όσο για το ότι είναι εξαιρετικά υψηλόμισθος συγκριτικά με τους υπόλοιπους μας και θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα.

Θα ήταν άραγε πολύ αγενές να του ζητήσουμε εμείς οι υπόλοιποι, που η κυβέρνηση και με τις δικές του υπογραφές, μας έχει ξεπαραδιάσει και δεν έχουμε μία, να μας βοηθήσει προκαταβάλλοντας το δικό μας μερίδιο – αφού το φυσάει το χρήμα ως πολιτικός με την αποζημίωση που του δίνει η Βουλή- και να του τα δίνουμε σιγά σιγά σε δόσεις των πέντε, όχι αναγκαστικά φασκέλων;…


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ