Η ενορχηστρωμένη αποχαύνωση του λαού σε πλήρη εξέλιξη

Γράφει ο Αλκιμος

Τους τελευταίους μήνες, το να παρακολουθείς τηλεόραση, να ακούς ραδιόφωνο ή να διαβάζεις κάποιες εφημερίδες, έχει καταντήσει μαρτύριο για κάθε ευαίσθητο και σκεπτόμενο άνθρωπο. Δεν είναι μόνο ο ορυμαγδός των διαφόρων παπαγάλων που πουλάνε μούρη από τα παράθυρα, δεν είναι μόνο η μπόχα που αναδίνουν τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τα παρεπόμενά τους, είναι κάτι πολύ σοβαρότερο: Ο πολύς κόσμος έχει χάσει τον μπούσουλα.
.
Υποπτεύομαι πως, παρά το τεράστιο πολιτικό κόστος και την ανεπανόρθωτη ηθική φθορά του συστήματος όλη αυτή η υπόθεση βολεύει το κατεστημένο (όρος που αν θυμάστε εισήγαγε ο Ανδρέας Παπανδρέου), γιατί αποσπά την προσοχή του κόσμου από τα πραγματικά καίρια και φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει: την ακρίβεια, την ανεργία, την κατεδάφιση των τελευταίων υπολειμμάτων του κράτους προνοίας, τη δωρεάν παιδεία και άλλα πολλά.
.
Ταυτόχρονα όλη αυτή η φασαρία ενορχηστρώνεται στην γενικότερη τάση των Μέσων Μαζικού ...Εκμαυλισμού να τρομοκρατούν τον κόσμο. Αυτό φυσικά δεν είναι ούτε τωρινό, ούτε τοπικό (ελλαδικό δηλαδή) φαινόμενο. Γινόταν εδώ και αρκετές δεκαετίες και σε παγκόσμια κλίμακα. Ειδικά στην Ελλάδα τα υποχείρια στο κατεστημένο ΜΜΕ (ή μήπως συμβαίνει το αντίστροφο: το κατεστημένο είναι υποχείριο των ΜΜΕ;), βομβαρδίζουν κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό με κάθε είδους πραγματικούς ή φανταστικούς κινδύνους και καταστροφές.
.
Διαβάστε την συνέχεια εδώ