Ληστεία κατά των ιθαγενών στο όνομα των ξενητεμένων!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Εντόπισα μια από τις καθημερινές μικρές ληστείες κατά του λαού και μάλιστα στο όνομα ενός εθνικά ευαίσθητου κομματιού του. Του Απόδημου Ελληνισμού. Αυτόν που αφού «ξαποστάλθηκε» αδιάβαστος από τον «εθνάρχη» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γης, εγκατέλειψε τους ιθαγενείς εναπομείναντες να ληστεύονται από τους επιγόνους της παράταξής του. Βέβαια οικονομικά είναι από εκείνες που σαν τους καθημερινούς μικρούς θανάτους μας αποσυνθέτουν μυθριδατικά πολύ πριν της της όποιας-προκαθορισμένης ή όχι- ημερομηνίας λήξης μας. Ομολογώ ενώπιόν σας ταπεινά ότι αν και δεν φέρει το κύρος της υπογραφής του Εφραίμ για να έχει την αίγλη ενός Βατοπεδίου, ούτε καν αυτή του Τσιτουρίδη για να στολιστεί της λαμπρότητας των ομολόγων οφείλετε να την πληροφορηθείτε. Και σας βεβαιώ πως δεν θα σας κουράσω. θα είμαι περιεκτικός κατά πως οικονομικά και μόνον αξίζει της συγκεκριμένης «λαμογιάς»..

Έχουμε και λέμε. Υπό την κατοχή της Κρατικής Τηλεόρασης βρίσκεται ένα δορυφορικό κανάλι με την επωνυμία ERT WORLD σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση λένε οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, η… υπόμνηση λέω εγώ στον απόδημο Ελληνισμό πως η χώρα του Μεγαλέξανδρου έστω ζει, αφού έτσι κι αλλιώς δεν βασιλεύει. Το κόστος αυτού του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των ογδόντα χιλιάδων ευρώ και αντιστοιχεί σε οκτώ ώρες τηλεοπτικού χρόνου ανά εβδομάδα ο οποίος ως εκ των συμβάσεων παραχωρείται με όρους χαριστικούς, υπερκοστολογείται, και φυσικά ελέγχεται πλημμελώς για την ποιοτική επάρκειά του.

Για παράδειγμα δυο εκπομπές. Το «Ελληνικό Πανόραμα» από την Max Production και η ημίωρη καθημερινή εκπομπή «Εντός Αθήνας». Ειδικά η δεύτερη αποτελεί «μικτή παραγωγή» της ΕΡΤ με την P.K. PRODUCTIONS με κόστος ανά επεισόδιο 3.763,14 ευρώ (+ΦΠΑ) και εργοδοτικές εισφορές 363,20 ευρώ (+ΦΠΑ) ανά εκπομπή. Το τελικό κόστος ανά εκπομπή φτάνει τα 4.900 ευρώ ή 24.500 ευρώ την εβδομάδα. Ωστόσο, το κόστος του προγράμματος στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερο, αφού και πάλι η ΕΡΤ, σύμφωνα με την Απόφαση 11 257/20-6-2008, «για την εκτέλεση της παραγωγής διαθέτει πλήρες στούντιο (σκηνικό, τεχνικούς, super autocue, μακιγιέζ, αρχείο ειδήσεων), παρουσιάστρια, σκηνοθέτη, δ/ντή παραγωγής και αρχισυντάκτη», μεγάλο δε μέρος του προγράμματος καλύπτεται από τα ρεπορτάζ της ΝΕΤ για να καθίσταται απορίας άξιον του ποια ακριβώς είναι η συμμετοχή του ιδιώτη επιχειρηματία…

Μπροστά σας έχετε δύο από τα ολόχρυσα αγόρια ή golden boys. Τους μοναδικούς μετόχους κενών περιεχομένου επιχειρησιακών γραφείων. Δίχως μέσα παραγωγής και εργαζόμενους και με μοναδικό προσόν τις «συστημικές» ταυτότητές τους εισπράττουν 24 χιλιάδες ευρώ εβδομαδιαίως ο καθείς, κάνοντας χρήση ενός κεφαλαίου και μιας εργασίας που έχει αποζημιωθεί εξ’ ολοκλήρου από τον Ελληνικό λαό! Να τι ακριβώς εννοούν οι παντός καιρού και κομμάτων νεοφιλελεύθεροι (λέγε με Αλέκο Παπαδόπουλο, ξέρετε ο δικηγορίσκος από την Θεσπρωτία που συνάντησε το πολιτικό του φως στον επίτιμο και ανένηψε.. Κι άλλοι κι άλλοι κι άλλοι..) οικονομία της καραγκιόζειας αγοράς. Πληρώνεις εσύ, εισπράττω εγώ!

Ευγένιος Ανδρικόπουλος

eandrik@otenet.gr