Καλές οι αγνές προθέσεις, αλλά στην πολιτική δεν αρκούν μόνο αυτές.


Έτσι τα …βλέπω…!!!

Γράφει ο: gianniotis.gr

Αγαπητέ φίλε καφετζή.

Για να προλάβω τις όποιες αρνητικές προκαταλήψεις που εκ προοιμίου θα εκφραστούν κατά του προσώπου μου, έχω να δηλώσω προκαταβολικά ότι η Ελλάδα δυστυχώς κυβερνάται από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μάλλον αδυνατούν – ή δεν θέλουν – να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Όμως η μεταβατική ιδιότητα της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού, φαίνεται πως πέρασε για τα καλά και στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι το ΠΑΣΟΚ με την σημερινή του μορφή, αλλά και με τον τρόπο που αντιπαρατίθεται στα καθημερινά προβλήματα, είναι ικανό να αναλάβει υπεύθυνα και με ξεκάθαρη πολιτική θέση την διακυβέρνηση της χώρας.

Όλα αυτά με αφορμή την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο ο κ. Παπανδρέου.

Και εξηγούμαι…

Μεταξύ των άλλων, για μια ακόμη φορά ζήτησε εκλογές υπό όρους παρακαλώ – με το παρακάτω αιτιολογικό:

"Ζητάμε εκλογές για να προλάβουμε τα χειρότερα και προτείνω δημόσια προς τον Πρωθυπουργό μία συμφωνία για την διεξαγωγή των εκλογών τώρα, ή το αργότερο μέχρι της Ευρωεκλογές, όποτε έτσι κι αλλιώς θα στηθούν κάλπες, καθώς και συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας"

Είπε πάρα πολλά.

Εξέφρασε την "βαθιά του ανησυχία" για την πορεία της χώρας, λέγοντας ότι αυτή οφείλεται στις λάθος πολιτικές της κυβέρνησης, που έχουν σηματοδοτήσει την κρίση εδώ και πέντε χρόνια.

Χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική "λανθασμένη" και τους κυβερνώντες "ανίκανους", γιατί συνειδητά – κατά την άποψή του – οι επιλογές τους οδήγησαν τη χώρα σε "αδιέξοδα".

Υπογράμμισε τέλος ότι η χώρα βρέθηκε "ανοχύρωτη" στην επερχόμενη διεθνή κρίση, και πως δεν έχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπισή της.

Πραγματικά, πολύ όμορφα λόγια και με πολύ σοβαρή διατύπωση…

Όμως!!!

Πιστεύω απόλυτα ότι όσοι παρακολούθησαν την συνέντευξη, πολύ εύκολα έβγαλαν το συμπέρασμα ότι ο ίδιος ήταν πολύ γενικόλογος, και εντός ορίων πλήρους αοριστίας, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση πάνω σε φλέγοντα θέματα, ιδίως αυτά που άπτονται της κρίσεως και στους τρόπους αντιμετώπισής της.

Σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν έκανε λόγο για το που θα βρει τους οικονομικούς πόρους ώστε να υλοποιήσει το κοινωνικό του πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσει λίγο …πριν από τις εκλογές όπως είπε, λες και φοβάται μήπως του το …κλέψει κανείς.

Δεν αναφέρθηκε καν στα πρόστιμα που πληρώνουμε στην Κομισσιόν, αλλά ούτε και για ποιους λόγους μας επιβάλλονται αυτά, αφήνοντας αιχμές ότι φταίει η κακή οικονομική διαχείριση της παρούσας κυβέρνησης.

Ενώ ο ίδιος το ξέρει πολύ καλά πως δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Τέλος πάντων δεν αναφέρθηκε καν σε θέματα που όλοι περιμέναμε να ακούσουμε.

Και καταλήγω…

Για την σημερινή κυβέρνηση και κάτω από τις ήδη διαμορφωμένες συνθήκες, πιστεύω ότι έφθασε το …πλήρωμα του χρόνου να μας απαλλάξει από την παρουσία της.

Όμως!!!

Δεν έχω πεισθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει – έστω και μερικώς – σωστή εναλλακτική πολιτική λύση.

Το βέβαιο είναι ότι πολύ σύντομα θα έρθει στην εξουσία.

Αυτή η ώρα με προβληματίζει πάρα πολύ σοβαρά, γιατί θα ακούσω για άλλη μια φορά το σλόγκαν του νεοεκλεγέντα "κυβερνήτη".

"Παραλάβαμε καμένη γη…"

Ναι κ. Παπανδρέου!!!

Τώρα όντως θα παραλάβετε καμένη γη, αφού είναι ήδη …πυρόπληκτη και με πολλά …εγκαύματα.

Τουλάχιστον εσείς προσέξτε, ώστε να μη …κάψετε περισσότερη γη.

gianniotis.blogspot.com/