ΣΟΒΑΡΑ Ε?

Συναινώ= ακούω προσεκτικά, συμμορφώνομαι, υπακούω, συμφωνώ για το συμφέρον κλπ. είναι μερικές από τις σημασίες του ρήματος. Εδώ θα βρείτε και άλλες εδώ.

Συναίνεση ζητά η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση. Εν ολίγοις να καθίσουν μαζί της, να ακούσουν προσεκτικά, να συμμορφωθούν, να υπακούσουν, και να συμφωνήσουν μαζί της για το συμφέρον των τραπεζών, των μεγαλοεισοδηματιών, της νεοφιλελεύθερης της πολιτικής που χρεοκόπησε σε παγκόσμιο επίπεδο και να στραφεί εναντίον των μικρομεσαίων για να τους αποτελειώσει. Αυτή άλλωστε είναι η πολιτική της. Η προστασία των τραπεζών και των εγχώριων μεγαλοκαπιταλιστών που τους σιτίζουμε πάλι εμείς με το πενιχρό εισόδημα μας. Αλήθεια που είναι το τότε που ο κ. Alogoskoufes έλεγε ότι πέτυχε να μας βγάλει από την επιτήρηση, που είχε προκαλέσει το κακό ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιώντας τα κέρδη των διαθέσιμων επί χρήμασι κυριών, των νταβάδων, και των ναρκεμπόρων για να αυξήσει το κατά κεφαλή εισόδημα μας και να δείξει ότι πλουτίσαμε όλοι μας ξαφνικά, όταν συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο και φτωχαίναμε. Τότε που η αλαζονεία του πρωθυπουργού και του πάλαι ποτε τσάρου της οικονομίας ήταν ασυγκράτητη, τότε που πήγαιναν στη ΔΕΘ και μιλούσαν για το οικονομικό θαύμα της σύγχρονης Ελλάδας και των μεταρρυθμίσεων τους που πέτυχαν, τότε που πέρασαν την ρύθμιση-μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού μας, που θα χρειαστεί να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και στο Υπερπέραν για να γυρίσουμε πίσω και να πάρουμε τη σύνταξη μας κατόπιν αδείας του Υψίστου βεβαίως…

Και, αν υποθέσουμε ότι κάθεται σύσσωμη η μείζων και ελάσσων Αντιπολίτευση μαζί της να συζητήσουν, την επόμενη μέρα θα τους φορτώσει όλα τα λάθη της και θα βγει άσπιλη και αμόλυντη η ίδια της.

Ξεχνάμε ότι μιλάει για εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ και αυτή η εικοσαετία περιλαμβάνει και τις συγκυβερνήσεις της Ν.Δ. του 1989, 90 κλπ. όταν είχε συνεργαστεί με την Αριστερά και το ΚΚΕ!!!. Δεν έχουν μπέσα και αξιοπιστία, επομένως, για να τους εμπιστεύεται κανείς γιατί αμέσως θα μεταθέσει τις ευθύνες της στους άλλους. Αν θέλουν συναίνεση ας ξεκινήσουν από το κόμμα τους με τους δελφίνους, υποδελφίνους, δελφινίδια, και υποδελφινίδια.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ