Την έπεσε ο Ερντογάν στον Περές

Σοκ προκάλεσε με το ξέσπασμά του στο Νταβός της Ελβετίας, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην οποία εκτός από τον ίδιο, έπαιρναν μέρος ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σίμον Πέρες, και ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Ο Τ. Ερντογάν επιτέθηκε σκληρά στον πρόεδρο Πέρεζ και δηλώνοντας «για μένα έχει τελειώσει το Νταβός, δεν πρόκειται να ξανάρθω», εγκατέλειψε το χώρο.

Κατά τη συζήτηση, ο Iσραηλινός πρόεδρος απάντησε σε προηγούμενες επικρίσεις του Ερντογάν, ενίοτε μάλιστα, με ανεβασμένο τόνο φωνής.

«Προσέξτε υπέρ τίνος τάσσεστε», είπε ο Σ. Πέρεζ στον Τ. Ερντογάν αναφερόμενος στη Χαμάς.

Μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Ισραηλινός πρόεδρος, ο Ερντογάν ζήτησε το λόγο. Απευθυνόμενος στο Σ. Πέρες στον ενικό, τού εξαπέλυσε φραστική επίθεση.

«Εσύ είσαι μεγαλύτερός μου, αλλά ο τόνος της φωνής σου είναι έντονος. Κι αυτό προέρχεται από την ψυχολογία αυτού που έχει εγκληματήσει», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και συνέχισε: «Eσείς ξέρετε πολύ καλά να σκοτώνετε. Ξέρω ότι σκοτώσατε μικρά παιδιά στις πλαζ, εσείς είχατε πρωθυπουργούς, που δήλωναν ότι αισθάνονται ευτυχισμένοι όταν μπαίνουν στα Παλαιστινιακά εδάφη πάνω σε τανκς».

Δείτε το επίμαχο βίντεο