Αλλάζει το Εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Το ενδεχόμενο αλλαγής του εξεταστικού συστήματος για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πριν από τις εκλογές άφησε για πρώτη φορά χθες ανοικτό ο νέος υπουργός Παιδείας.
O κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντησή του με την εκ των προκατόχων του κ. Μαριέττα Γιαννάκου, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν είναι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να νομοθετήσει νέο εξεταστικό σύστημα πριν από τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, και δεν έδωσε καμία απάντηση.

«Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω», είπε χαρακτηριστικά, ενώ νωρίτερα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο και τροποποιήσεων στον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Είναι η πρώτη φορά που υπουργός Παιδείας της παρούσας κυβέρνησης αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα αυτό, αφήνοντας έτσι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Ο προηγούμενος υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε κατηγορηματικά αποκλείσει την αλλαγή του εξεταστικού από την παρούσα κυβέρνηση.

Μη επαναλαμβάνοντας τη ρητή διαβεβαίωση του προκατόχου του, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και η κυβέρνηση- όπως έλεγαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζονται να εξετάζουν την πιθανότητα χρησιμοποίησης του εξεταστικού ως προεκλογικού χαρτιού, παρά τον διάλογο «από μηδενική βάση και χωρίς προειλημμένες αποφάσεις» που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Το στίγμα του επικείμενου διαλόγου θα δώσει την Παρασκευή στη Βουλή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στη διάρκεια συζήτησης για την Παιδεία. Την ίδια ημέρα εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές οργανώνουν νέο συλλαλητήριο για την Παιδεία και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.