Ποιός είναι ο Επαναστατικός Αγώνας. Όλες οι ενέργειες του και η πρώτη προκήρυξη


Απ' ότι δείχνουν όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία πίσω από την σημερινή επίθεση ενόπλων εναντίον των τριών Αστυνομικών βρίσκεται ο επαναστατικός αγώνας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προσέγγιση σε αυτή την οργάνωση.
* Ο «Επαναστατικός Αγώνας» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2003, όταν ανέλαβε τηλεφωνικώς την ευθύνη για τις εκρήξεις δύο βομβών στο κτίριο 6 του δικαστικού συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ηταν η περίοδος που ολοκληρώνονταν οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη της 17Ν. Η δεύτερη έκρηξη έγινε με διαφορά 15 λεπτών από την πρώτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός.

* Την άνοιξη του 2004 ο «Επαναστατικός Αγώνας» επανήλθε με τοποθέτηση βόμβας στη Σίτιμπανκ Ψυχικού, το Μάρτιο, και με την τοποθέτηση τριών βομβών έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας το Μάιο, εκατό μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Στις 15 Μαρτίου του 2004 εστάλη στην «Ε» εννιασέλιδο κείμενο-μανιφέστο της οργάνωσης, με το οποίο έθετε το ιδεολογικό της περίγραμμα και αναλάμβανε την ευθύνη για τις βόμβες στα δικαστήρια και στη Σίτιμπανκ. Ακολούθησε λίγες μέρες αργότερα νέο κείμενο στο «Ποντίκι» με την ανάληψη της ευθύνης για τις βόμβες στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας.

* Η τρίτη προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» εστάλη προχθές στο «Ποντίκι» και βαδίζει στο ιδεολογικό πλαίσιο που έθεσε το μανιφέστο του Μαρτίου του 2003. Μ' αυτό το κείμενο υιοθετούνται το «ηχηρό» χτύπημα στο υπουργείο Απασχόλησης πριν από 8 μέρες και η πολυσυζητημένη βομβιστική επίθεση του περασμένου Οκτωβρίου κατά των ΜΑΤ στην Πέτρου Ράλλη.

- Στις 12/12/ 2005 εκρήγνυται βόμβα στην πλατεία Συντάγματος, με στόχο το υπουργείο Οικονομικών.
-Στις 30/5/ 2006 βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο εναντίον της οικείας του Γ. Βουλγαράκη, στο Λυκαβηττό.
- Στις 30/04/2007 επίθεση με πολυβόλο και χειροβομβίδα κατά του αστυνομικού τμήματος στη Νέα Ιωνία.
- Στις 12/01/2007 η επίθεση με ρουκέτα κατά της αμερικανικής πρεσβείας είναι τελικά ενέργεια του "Επαναστατικού Αγώνα"

Διαβάστε όλη την προκήρυξη - μανιφέστο του Eπαναστατικού Aγώνα που έστειλε στις 15 Μαρτίου του 2004 εδώ