Φάκελος Ναρκωτικά ( 42) Η ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Συνεχίζουμε κατ' αποκλειστικότητα από το καφενείο την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μας gianniotis.gr με τίτλο:
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
"Τα ...εκρηκτικά που σκοτώνουν"
Πληροφορούμε τους φίλους μας ότι, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες

Η ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο, αλλά και απολύτως αναγκαίο να αναφερθούμε με σκληρή ίσως γλώσσα και σε κάποιες άλλες παραμέτρους που συνθέτουν το όλο σκηνικό, γύρω από τα ναρκωτικά και ότι αυτά συνεπάγονται.

Δεν έχουμε τη διάθεση, αλλά ούτε και την πρόθεση να θίξουμε προσωπικά κανέναν, αλλά ούτε και σκοπό να χαϊδέψουμε τα αυτιά των αρμοδίων και να αποκρύψουμε το παραμικρό.

Θα προσπαθήσουμε όμως χωρίς υπερβολές να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, έτσι όπως τα αντιλαμβανόμαστε, βασισμένα πάνω σε αντικειμενικές αλλά και ειλικρινείς διαστάσεις, που σκοπίμως κατά την γνώμη μας αποκρύπτονται.

Επειδή από τη χώρα μας δεν έχει εκλείψει τελείως η ευαισθησία και η ανθρωπιά, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν έστω και λίγοι που πιθανόν να συγκινηθούν, να αγανακτήσουν και ίσως κάποιοι απ’ αυτούς να βρουν και τη δύναμη να χτυπήσουν έστω για πρώτη φορά στη ζωή τους, γροθιά στο μαχαίρι.

Επειδή όμως η όλη προϊστορία, η μέχρι σήμερα συμπεριφορά και η εν γένει "διαγωγή" που υπέδειξαν κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, δεν μας δίνουν και πολλά περιθώρια για να πεισθούμε ως προς την τόλμη και την αποφασιστικότητά τους, πιστεύουμε ότι για άλλη μία φορά θα παραμείνουν απαθείς και θα αντιμετωπίσουν το όλο πρόβλημα των ναρκωτικών σαν απλοί θεατές, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε δεν περιμένουμε να κάνουν κάτι το ξεχωριστό προς αυτή την κατεύθυνση αφού έτσι κι’ αλλιώς το ανάλγητο και "παχύδερμο" κράτος μας, δείχνει να αδιαφορεί ανοιχτά, αλλά και προκλητικά μπροστά στην αρρώστια της τοξικομανίας.

Αυτό το ίδιο κράτος που φροντίζει καθημερινά με τη στάση του να διαβρώνει και να αφαιρεί κάθε ίχνος ανθρώπινης ευαισθησίας απ’ όλους εκείνους που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Το θέμα των ναρκωτικών για όλους εμάς που ασχοληθήκαμε μαζί του με τον οποιονδήποτε τρόπο, είναι μια δυνατή γροθιά στο στομάχι, γι’ αυτό και νιώθουμε επιτακτική την ανάγκη να μιλήσουμε με αυτό τον τρόπο βέβαιοι όντες ότι θα πικράνουμε κάποιους υψηλά ιστάμενους και κρατικούς καρεκλοκένταυρους, που υποτίθεται ότι είναι εντεταλμένοι για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.

Δεν μπορούμε να παριστάνουμε πλέον τους θεατές και να βλέπουμε γύρω μας νεαρά ανθρώπινα ερείπια και κατεστραμμένες οικογένειες, θύματα της καταραμένης "παραμύθας".

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τον ανήθικο και πρόστυχο τρόπο που χρησιμοποιούν κάποια ανθρωποειδή της χώρας μας, για να μπούνε στη λίστα των νεόπλουτων, πατώντας πάνω στην ασθένεια και στην τσαλακωμένη αξιοπρέπεια των άτυχων εξαρτημένων νέων και των οικογενειών τους.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την υποκρισία κάποιων Φαρισαίων που κρύβουν πίσω από το μακιγιαρισμένο προφίλ και το λευκό κολάρο τους, τα εγκληματικά και δολοφονικά ένστικτα περιμένοντας υπομονετικά σαν αρπακτικά πτηνά να κατασπαράξουν τα επόμενα θύματά τους, όπως ακριβώς συμβαίνει και με κάποια "κοράκια" γραφείων τελετών που περιμένουν υπομονετικά και καραδοκούν τη λεία τους.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την τόσο προκλητική και σε γνωστά στέκια αγοραπωλησία της "παραμύθας" όπως ακριβώς συμβαίνει στις λαχαναγορές της χώρας μας και το κράτος με τις ευλογίες του να είναι προκλητικά απόν, σ’ αυτές τις θανατηφόρες και εγκληματικές συναλλαγές.

Μάθετε λοιπόν – σε αντίθεση με τα όσα κάποιοι αρμόδιοι ισχυρίζονται – ότι, σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας δεν υπάρχει ειδικό πρόγραμμα απεξάρτησης τοξικομανών, αλκοολικών, καθώς και άλλων διαφόρων ουσιοεξαρτημένων ατόμων.

Μέσα σ’ αυτά γίνεται μία προσωρινή ιατρική παρέμβαση αντιμετώπισης του στερητικού συνδρόμου με τη χορήγηση πάσης φύσεως ψυχοφαρμάκων, κυρίως οπιούχων και τίποτε άλλο.

Δυστυχώς για τη χώρα μας, η χορήγηση της μεθαδόνης σε τοξικομανείς, αποτελεί "είδος εν ανεπαρκεία".............

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Προηγούμενες 20 αναρτήσεις, 21, 22, 23, 24 25,26,27,28,29, 30 31, 32, 33 34 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41