Φάκελος Ναρκωτικά (40)


Συνεχίζουμε κατ' αποκλειστικότητα από το καφενείο την τμηματική παρουσίαση του βιβλίου του φίλου μαςgianniotis.gr με τίτλο:
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
"Τα ...εκρηκτικά που σκοτώνουν"
Πληροφορούμε τους φίλους μας ότι, το παρόν βιβλίο δεν διατίθεται προς πώληση στην ελεύθερη αγορά, καθόσον το υλικό του προορίζεται μόνο για ενήλικες αναγνώστες


Ναρκωτικά Σχολεία

Τα σχολεία θεωρούνται σήμερα από τους διακινητές των ναρκωτικών, σαν τα καλύτερα "φυτώρια", απ' όπου θα φυτρώσουν οι αυριανοί χρήστες και οι συνεχιστές της διαιώνισης του αρρωστημένου είδους των ναρκωτικών.

Πρόκειται για σκόπιμη και δόλια διοχέτευση του ναρκωτικού στη μαθητική αγορά, από εμπόρους, προαγωγούς, ναρκομανείς, με απ' ευθείας προσηλυτισμό των υποψηφίων θυμάτων.

Το ενδιαφέρον των ανθρώπων αυτών στρέφεται στα νεαρά άτομα (παιδικής ή εφηβικής ηλικίας), συνήθως ευκατάστατα, επιπόλαια και δήθεν χειραφετημένα, στα οποία τα ναρκωτικά στην αρχή προσφέρονται δωρεάν έξω από τα σχολεία, μέχρις ότου τα "θύματα" εθιστούν στη χρήση τους.

Οι διακινητές γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν.

Εκείνοι που το αγνοούν είναι οι μαθητές και ο περίγυρος αυτών.

Τα επιχειρήματα των διακινητών, είναι συνήθως δύο:

Πρώτον, ότι τα ναρκωτικά είναι "μόδα" και ότι όποιος δεν τα παίρνει θεωρείται αναχρονιστικός και "ξενέρωτος" και δεύτερον, ότι μπορεί κανείς να σταματήσει τη χρήση τους οποιαδήποτε στιγμή χωρίς κανένα πρόβλημα και αν ακόμα τα συνηθίσει είναι πολύ εύκολο με μια μικρή αποτοξίνωση να βρει την υγεία του.

Είναι όμως φανερό ότι κανένα από τα επιχειρήματα αυτά δεν ευσταθεί αφού πρώτον, η λεγόμενη μόδα προϋποθέτει μία αύξουσα γενική συναίνεση του κοινού, ενώ στην εδώ περίπτωση η πλειονότητα των νέων μας, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου απορρίπτει τα ναρκωτικά, σχεδόν ομόφωνα σε ποσοστό 90% και δεύτερον, τα ναρκωτικά είναι από τη φύση τους αλλά και εξ ορισμού ουσίες που προκαλούν μόνιμη ψυχική ή και σωματική εξάρτηση του ατόμου απ' αυτές με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο χρήστης ούτε να τις σταματήσει όποτε θέλει αυτός, αλλά ούτε και να υποβληθεί με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας σε κάποια θεραπεία.

Το μεγάλο λάθος είναι ότι, όλοι ξεκινούν διατεθειμένοι να είναι πολύ προσεκτικοί. Πιστεύουν ότι είναι πιο ξύπνιοι από τους άλλους που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Από ένα σημείο όμως και μετά αντιδρούν κι' αυτοί με τον ίδιο τρόπο, αφού η αυταπάτη ότι είναι αρκετά δυνατοί και ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να τα σταματήσουν, δεν έχει αντίκρισμα.

Οι διακινητές γνωρίζουν επίσης ότι οι σημερινοί μαθητές κατά το πλείστον, διαθέτουν το αντίτιμο για την αγορά του ναρκωτικού, κι' αυτό γιατί η σημερινή κοινωνία με τον απόλυτο και πλήρη εκσυγχρονισμό, θέλει το μαθητή με πλήρη δικαιώματα, χωρίς υποχρεώσεις και το κυριότερο με υποβαθμισμένες τις κοινωνικές αξίες και θεσμούς.

Εφόσον σήμερα όλα επιτρέπονται φανερά και δημόσια, ο μαθητής θα επιχειρήσει και θα αναζητήσει άλλες διεξόδους, εκείνες που κατά κανόνα η κοινωνία και το κράτος απαγορεύει.

Σ' αυτό συμβάλλει τα μέγιστα και η εκνευριστική ανωριμότητα μεγάλης μερίδας των σημερινών νέων και δη των μαθητών, οι οποίοι πολλές φορές αδυνατούν να προσανατολισθούν με την υπάρχουσα πραγματικότητα, αλλά και με το "αύριο" που τους περιμένει.

Πιθανόν να θεωρούν ότι όλα τα προβλήματά τους είναι λυμένα.

Η κοινωνία για λόγους σκοπιμότητας προβαίνει στη δημιουργία "ειδώλων" κάτι που αποτελεί και τη χαριστική βολή προς αυτή την κατεύθυνση και δυστυχώς για όλους μας, τα είδωλα αυτά αντί να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα εκπαιδευτικά συστήματα της χώρας μας, έχουν προσεγγίσει το καυτό πρόβλημα των ναρκωτικών και σε συνεργασία με άλλους φορείς, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποστροφή των νέων και δη των μαθητών απ' αυτά.

Φαίνεται όμως πως αυτό δεν είναι ικανό για να ανατρέψει τις εικονικές πραγματικότητες και φαντασιώσεις που δημιουργούν σήμερα κάποιοι άλλοι φορείς, όπως για παράδειγμα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό του χρήματος και της θεαματικότητας.

Ένα νέο και πολύ επικίνδυνο ναρκωτικό που κυκλοφορεί στα σχολεία, ονομάζεται "cheese" και έχει σαν βάση παραγωγής του την ηρωίνη και διάφορα αναλγητικά.

Εμφανίσθηκε το 2005 στην Αμερική και μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 30 θάνατοι από την χρήση του.

Είναι πολύ εύκολη η χρήση του, διότι δεν απαιτούνται ούτε σύριγγες, αλλά ούτε και άλλα σύνεργα, κι’ αυτό γιατί είναι εισπνεόμενο, γεγονός που μπορούν να το δοκιμάσουν πιο άνετα ακόμα και οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων.

Κυκλοφορεί σε σκόνη, και η κάθε δόση του είναι φτηνή (περίπου στο 1,5 ευρώ), και πωλείται περιτυλιγμένο σε απλά φύλλα χάρτου, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις συσκευασίας.

Από την χρήση του, τα περισσότερα θύματα πέθαναν την νύχτα κατά την ώρα του ύπνου τους.

Αύριο η συνέχεια

Προηγούμενες 20 αναρτήσεις, 21, 22, 23, 24 25,26,27,28,29, 30 31, 32, 33 34 35, 36, 37, 38, 39