"Ζητώ τα προβλεπόμενα δεν τα ζητιανεύω, σ' αντίθεση με σας έχω μάθει να δουλεύω..."

Γράφει ο dimmy the Greek

Βρίσκομαι συχνά μέσα στον χώρο ενός Πανεπιστημίου και έχω την δυνατότητα να προσλαμβάνω παραστάσεις από τους αγώνες των φοιτητών.
Επειδή οι πηγές των πληροφοριών μας κατακλύζουν καθημερινά είναι πολλές και συχνά τις απορρίπτουμε μόνο και μόνο επειδή τις έδωσε ο Χ δημοσιογράφος ή πολιτικός θα θυμίσω στίχους ενός τραγουδιού από τους Going Through που δεν νομίζω να θεωρείται πως εκφράζουν την συντήρηση αναφερόμενο στους πολιτικούς:

"Ζητώ τα προβλεπόμενα δεν τα ζητιανεύω, σ' αντίθεση με σας έχω μάθει να δουλεύω..."

Διάφοροι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και χιλιάδες σχολιαστές στα blog με αφορμή την απαράδεκτη πράξη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη μιλάνε "για απάντηση που πρέπει να δοθεί στους δρόμους" με μπροστάρηδες τους μαθητές.
Εγώ στην ηλικία μου έχω διαμορφώσει την πορεία μου. Όμως τα παιδιά μας στην ηλικία των 15 χρόνων τι μήνυμα παίρνουν την στιγμή που αποφασίζουν τι θα κάνουν στη ζωή τους:
1. Όλα είναι θέμα διεκδίκησης. Βγες στο πεζοδρόμιο να διεκδικήσεις το μέλλον σου. Μαζί σας παιδιά, με όλη μου την ψυχή. Αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί πως κάποιος που διεκδικεί δικαιώματα έχει και κάποιες στοιχειώδεις υποχρεώσεις; Δεν μιλάω για την πολιτεία που απορίπτετε. Μιλάω για την κοινωνία που είστε εσείς κι εγώ. Εσείς τι προσφέρετε σε αυτή την κοινωνία. Δε σας ζητάω να καθήσετε ήσυχα στο σπίτι σας. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ... Τεράστιο λάθος η παθητική στάση. Όμως εγώ απαιτώ γιατί σπούδασα (με δικά μου λεφτά) και δουλεύω πολλά χρόνια

"Ζητώ τα προβλεπόμενα δεν τα ζητιανεύω, σ' αντίθεση με σας έχω μάθει να δουλεύω..."

2. Το κράτος καταστέλει.
Η αστυνομία είναι ανεκπαίδευτη και χάνει συχνά την ψυχραιμία της. Ναι στην αστυνομία έχουν παρυσφρύσει κάτι περίεργοι τύποι που δρουν προβοκατόρικα. Όμως όταν η αστυνομία απουσιάζει αναρωτιέστε που είναι. Όταν εμφανίζεται ρωτάτε τι θέλει εδώ η αστυνομία. Δηλαδή ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΕΛΕΤΕ;

"Ζητώ τα προβλεπόμενα δεν τα ζητιανεύω, σ' αντίθεση με σας έχω μάθει να δουλεύω..."
Ε λοιπόν θα το πω και ας με βρίσουν κάποιοι. Δουλέψτε, δημιουργήστε, βγάλτε 10 δικά σας ευρώ και τότε ΝΑΙ. Πέστε ότι δεν είναι δυνατόν να παίρνετε 700 € με τέτοια προσόντα. Όμως μην χειροκροτάτε αυτούς που καταστρέφουν το μαγαζί ενός μεροκαματιάρη. Γιατί αυτοί που το σπάνε δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει να χτίζεις, να καρφώνεις ράφια, να πληρώνεις το δάνειο για το μαγαζάκι σου, ή να παίρνεις το αυτοκινητάκι σου με δόσεις και να έρχεται ο άλλος και να σου λέει ότι ο αγώνας έχει παράπλευρες απώλειες.
ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ...

dimmy the Greek