Κόλαση στηνΑθήνα και σε άλλες πόλεις χθες


Βαρύς είναι ο απολογισμός των εκτεταμένων επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, κατά την πορεία που διοργανώθηκε το μεσημέρι προς τη Γενική Διεύθυνση Αττικής, όπου, όμως, δεν έφτασε ποτέ.

Εντεκα πολίτες και δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε διάφορα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Οσον αφορά τις ζημιές, στα χθεσινοβραδινά επεισόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η Αστυνομία, υπήρξαν φωτιές σε δύο οχήματα, σε δύο αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών και σε δύο εμπορικά καταστήματα.

Επίσης, σημειώθηκαν φθορές σε 38 αυτοκίνητα, 14 καταστήματα και τέσσερα υποκαταστήματα τραπεζών. Ακόμη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, συνολικά κατά τα χθεσινά επεισόδια συνελήφθησαν 14 άτομα και προσήχθησαν άλλα 35.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Συναγερμός στα νοσοκομεία

Εικόνες μάχης επικράτησαν χθες τα επείγοντα των νοσοκομείων «Ερυθρός» και «Ιπποκράτειο» της Αθήνας.

Ανδρες και γυναίκες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και θλαστικά τραύματα κατέφυγαν στα δύο εφημερεύοντα νοσοκομεία. Ακόμη τέσσερις αντιμετωπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Μέχρι τις 7 το απόγευμα, είχαν όλοι αντιμετωπιστεί και επιστρέψει στο σπίτι τους. Πιο σοβαρός είναι ο τραυματισμός μίας νεαρής γυναίκας η οποία διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» της Αθήνας με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, η οποία αργά το βράδυ έφυγε από το νοσοκομείο για το σπίτι της.

Εικόνα ασφυξίας δημιουργήθηκε χθες το απόγευμα στο μαιευτήριο «Ελενα» λόγω της ρίψης χημικών από δυνάμεις της αστυνομίας που συγκρούονταν με διαδηλωτές στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Υπεύθυνοι του ΕΚΕΠΥ κάλεσαν τη διοίκηση του νοσοκομείου να κλείσει τα παράθυρα και να προσφέρει υποστήριξη με μάσκες. Η διοίκηση του ΕΚΕΠΥ βρισκόταν είχαν τακτική επικοινωνία με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Στην Αθήνα τραυματίστηκαν 11 πολίτες και 13 αστυνομικοί (σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.), 3 στην Πάτρα, 4 στη Θεσσαλονίκη και 3 στα Γιάννενα, εκ των οποίων ο ένας είναι οφθαλμολογικό περιστατικό και εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Από τους τραυματίες της Αθήνας, οι αστυνομικοί έφεραν ελαφρά τραύματα από πέτρες στα άκρα. Από τους πολίτες, μία γυναίκα (νοσηλεύεται) και ένας άνδρας υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ένας άνδρας υπέστη κάκωση στο πρόσωπο (ρινικό, ζυγωματικό οστό), δύο αδέλφια είχαν θλαστικά τραύματα στην πλάτη, ένας κόψιμο από μαχαίρι στο δάκτυλο του χεριού και δύο γυναίκες θλαστικά τραύματα.
ethnos