Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008

Η ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ευτυχώς, η ιστορική εξέλιξη των κοινωνιών πολλές φορές μας έχει δείξει ότι αυτό που μπορεί να θεωρείται αποκλίνουσα συμπεριφορά , σε μια χρονική περίοδο μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια απαράδεκτη συμπεριφορά σε μιαν άλλη. ! Στην περίπτωση μας έχουμε την απόλυτη εφαρμογή του ως άνω ιστορικού αξιώματος !


Ο κ. Καραμανλής προαλειφόμενος για την εξουσία, ανήγγελλε την ανόρθωση της χώρας με τη δύναμη της ηθικής απόκλισης ! μιας και το ιστορικό δεν είχε τέτοια εχέγγυα!

Με το ίδιο ηθικό πρόσχημα άρχισε την απογραφή. !

Με ηθικό άλλοθι διογκώθηκε το δημόσιο χρέος.!

Με ηθικό άλλοθι τον παιάνα της Ισπανικής υποχώρησης καλύψανε το σκάνδαλο των Ομολόγων!

Με ηθικό άλλοθι την πτώση από τον 4ο όροφο τακτοποιήθηκε το ζήτημα ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ !

Με ηθικό άλλοθι το βόλεμα των ακτημόνων έγινε το μέγιστο σκάνδαλο των ανταλλαγών με υπογραφές των Υπουργών του στο Βατοπέδιο.!

Με ηθικό άλλοθι την παραίτηση Βουλγαράκη σπρώχνουμε από το τραπέζι το ψίχουλο των off shores της φοροκλεψιάς!

Η επίφαση της ηθικής έφερε την ακραία γελοιότητα: την επικάλυψη των χρεών των τραπεζών από το σύνολο των ιθαγενών !

Με ηθικό άλλοθι το κυνήγι της κουκούλας , στοχοποιώντας την ΜΑΘΗΤΙΚΗ αντίδραση !

Βέβαια με ΤΟΣΗ ΔΑ ! αποκλίνουσα συμπεριφορά έπρεπε να κάνει κάποιο κόλπο στου ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ για να τους παραμυθιάσει ! Και βρήκε αυτό του περιπλανώμενου ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ! που βγαίνει κάθε τρείς και δύο στο TV έτσι < για να λέμε που και που καμιά ΜΠΙΠ για να περνά η ώρα !>

Μετά από αυτά ένα είναι σίγουρο ότι με το ΛΑΚΤΙΣΜΑ που έρχεται από οικογενειακό περιβάλλον, ο Λαός θα γελάσει τελευταίος!!!!

O DIAPORON-BL

e-mail: vagos49@gmail.com

3 σχόλια:

 1. Αποκλινουσα συμπεριφορά είναι να λες τα ιδια και τα ιδια για τον Κωστίκα και την παρέα του! Διάβασε την παρακάτω Ανάρτηση του S. LEVI-
  Ε Λ Λ Η Ν Α , όχι γραικύλου με ελληνικό όνομα-μηπως θεραπευτείς...

  Τοξότης
  toxotis__@pathfinder.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό κάτι λέει……..κ. Λιανουρίδη

  Η οικογένεια Λιανουρίδη, κατάγεται από τον Βόρειο Έβρο.
  Εγκαταστάθηκε στην Κομοτηνή, στο τέλος της 10ετίας του ’40, ή στις αρχές της 10ετίας του ’50.
  Με την εγκατάστασή της στην Κομοτηνή η οικογένεια Λιανουρίδη,άνοιξαν ραφτάδικο, στην γωνία Όθωνος και Κανάρη, στην Κομοτηνή.
  Κύρια ασχολία στό επάγγελμά τους, ήταν η ραφή της στολής των «ανδρών», της τότε τυρανικής «Βασιλικής Χωροφυλακής».

  (Σ’ αυτά τα πέτρινα χρόνια η πλειοψηφία των ραφτάδων της Κομοτηνής, ήταν Αριστεροί με αγώνες ενάντια στον φασισμό, επίσης οι τσαγγαράδες, οι καπνεργάτες, οι φοντάδες, οι σιδεράδες οι Καροποιοί οι δερματάδες, οι ταβερνιάρηδες οι λαμαρινάδες, οι μαραγκοί, οι μπερμπέρηδες, οι μπαξεβάνηδες, οι μυλωνάδες, οι σερβιτόροι(Ο πατέρας του Δημάρχου Τασου Βαβατσικλή, ο κυρ Νίκος εργαζόταν στο καφενείο των οικοδόμων), οι παντοφλάδες, οι φουρναραίοι, οι παντοπώλες, οι οικοδόμοι, οι τσουκαλάδες, ακόμη και μεγαλοτσιφλικάδες, όπως ο αείμνηστος Αιμίλιος Γερασίμου.
  Αγγελος φύλακας της καθημερινότητάς τους ήταν η «Βασιλική Χωροφυλακή. Που να δούν μερακάματο από το Δημόσιο, μόνο στο τζάμπα, και ο ατομικός και οικογενειακός φάκελλος στην ασφάλεια γέμιζε, και με το τζάμπα, συγχώριο δεν υπήρχε.
  Ενδεικτικά αναφέρουμε τους αείμνηστους αγωνιστές ενάντια στον φασισμό, ραφτάδες: Ταξιλδάρης, Μανίκας, Κεραμέας, Σκαγιάς, Γιάννης Κάσσας και τόσοι άλλοι ).

  Αυτή η δραστηριότητα, δηλ. το ράψιμο της στολής των «ανδρών» της μετέπειτα Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίσθηκε μέχρι τις αρχές της 10ετίας του ’80.
  Αυτή η ιστορική αναδρομή κάτι πάει να πεί, εν γένει για την συμπεριφορά, την νοοτροπία και τις «αυτόφωτες ή ετερόφωτες πρωτοβουλίες και δράσεις» που ανέλαβε να «συνετίσει» τους φοιτητές, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, απόγονου την εκ του Βορείου Έβρου, οικογένειας Λιανουρίδη!!!!!!!!

  ΣΣ. Όταν είμασταν παιδιά, (τέλη της 10ετίας του ’50), ακούγαμε τους γονείς μας και τα ισνάφια παρέες τους όταν συζητούσαν ψυθιριστά και συνωμοτικά, να λένε: Μα όλοι μας ψηφίσαμε, την Αριστερά. Πως γίνεται πρώτο κόμμα να είναι η ΕΡΕ, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του επονομαζόμενου και Εθνάρχη, γιατί διατηρούσε τους τόπους εξορίας, μέχρι την ημέρα της δραπεύσης του στο ερωτικό Παρίσι.
  Όταν μεγαλώσαμε λίγο, ζήσαμε το κράτος της βίας και νοθείας της ΕΡΕ στο πετσί μας.
  Τότε καταλάβαμε τι σημαίνει δεξιά, και γιατί αγωνιζόταν εναντίον της με πάθος οι γονείς μας. Και σήμερα δυστυχώς, ζούμε το παρακράτος της βίας και νοθείας.

  Emilio Salvatore e Dolores Ibaruri (Pasionaria)-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακούω στην τηλεόραση πολλούς ΝεοΔημοκράτες βουλευτές να λένε με πάρα πολύ στόμφο ότι : ‘’Και επί Πασοκ το ίδια συνέβαιναν’’ .
  Σεμνά και ταπεινά ας μου επιτραπεί να τους υπενθυμίσω ότι :
  Στην τραγική Ιστορία της οδού Νιόβης ο τότε Αρχηγός της Αστυνομίας μπήκε μπροστά από όλους και ζήτησε από τον Ρουμάνο κακοποιό να πιάσει αυτόν για όμηρο .
  Αντί απάντησης ο Ρουμάνος απασφάλισε την χειροβομβίδα η οποία τραυμάτισε θανάσημα μια άτυχη κοπέλα και τραυμάτισε σοβαρά τους παρόντες αστυνομικούς μεταξύ των οποίων και τον Αρχηγό της Αστυνομίας .
  Την άλλη μέρα το πρωί και ενώ ο Αρχηγός ήταν βαρυά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Σημίτης τον απέλυσε .
  Το ίδιο έγινε με την υπόθεση Οτσαλάν που απελύθηκαν τέσσαρες υπουργοί σε μια μέρα επίσης μόλις απεκαλύφθη ότι ένας υφυπουργός μένει σε διαμέρισμα κουμπαρου του επιχειρηματία και δεν πληρώνει νοίκι αμέσως απελύθη .
  Για να θυμηθούμε λίγα γεγονότα που δείχνουν μεγάλη διαφορά από την Νέα Διακυβέρνηση που απλά μας γράφει όλους στα παλαιότερα των υποδημάτων της .


  ‘’PASOK poisonous’’

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.